Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με νίκη του Sebastian Vettel ξεκίνησε το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 και συγκεκριμένα Η Ferrari πετύχει το 1-3 στο GP της Αυστραλίαςαπό την πίστα Albert Park της Μελβούρνης.

Ο πιλότος της Ferrari αποδείχτηκε ταχύτερος και εκμεταλλευόμενος την «εμφάνιση» του εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας από την εγκατάλειψή της Haas του Grosjean πήρε αυτό που ήθελε τερματίζοντας μπροστά από τον Hamilton.

Vettel, Hamilton και Raikkonen συμπλήρωσαν το βάθρο στο γκραν πρι της Αυστραλίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Δύο Ferrari στο βάθρο
Ήταν η ώρα που ο Γερμανός μπήκε στα πιτς και κατάφερε να βγει μπροστά από τον πιλότο της Ο Lewis Hamilton τερμάτισε στην 2η θέση με Mercedes…Mercedes και να παραμείνει πρώτος μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας. Μία νίκη ψυχολογίας και μάλιστα με το καλημέρα της αγωνιστικής περιόδου.

Από την πλευρά του ο Hamilton αν και έδειξε από την αρχή ότι θα έχει ένα σχετικά εύκολο απόγευμα τελικά οι λάθος υπολογισμοί της ομάδας του, του στέρησαν τη νίκη. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Kimi Raikonen με Ferrari την οποία οδήγησε χωρίς προβλήματα αλλά σε καμία περίπτωση δεν έδειξε ότι μπορεί να πετύχει κάτι καλύτερο.

Η Ferrari εκμεταλλεύτηκε το πιτ στοπ και την εμφάνιση του εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας και κατέκτησε την πρώτη νίκη για φέτος με τον Vettel...

Red Bull και… Alonso
Στην 4η θέση τερμάτισε ο Ricciardo με Red Bull. Ο Αυστραλός πιλότος οδήγησε χωρίς να ρισκάρει και Έκπληξη η 5η θέση του Alonso με McLaren…πήρε αυτό που… μπορούσε (αν και πίεσε τον Raikkonen) αφήνοντας πίσω του, τον εκπληκτικό Alonso με McLaren.

Στην 6η θέση ολοκλήρωσε την προσπάθειά του ο Max Verstappen με την δεύτερη Red Bull. Ο Ολλανδός θα μπορούσε να τερματίσει πιο ψηλά αν στον 10ο γύρο δεν είχε ένα τετ α κε, όπου έχασε θέσεις αλλά αποδείχτηκε και τυχερός που δεν εγκατέλειψε.

Η εγκατάλειψη του Grosjean (με Hass) στον 25ο γύρο...

H δεκάδα
Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι, Hulkenberg (Renault), Bottas (Mercedes), Vandoorne (McLaren) και Sainz (Renault).Μεγάλη άτυχη-οι αποδείχτηκαν η Haas και οι πιλότοι της. Magnussen και Grosjean ξεκίνησαν από τις θέσεις 6 και 7 αλλά και οι δύο εγκατέλειψαν στον 24ο και 25ο γύρο.

Ο Ricciardo (Red Bull) πίεσε αλλά τελικά ο Raikkonen (Ferrari) ήταν αυτός που ανέβηκε στο βαθρο

Ferrari vs Mercedes
Σε γενικές γραμμές ο πρώτος αγώνας κύλησε ομαλά και δεν είχε απρόοπτα. Από πλευράς δυναμικής η Ferrari και Mercedes έδειξαν ότι είναι οι πιο δυνατές… Mercedes έδειξε λίγο πιο δυνατή από την Ferrari που όμως φαίνεται πως διαθέτει πιο δυνατό δίδυμο. Τρίτη σε δυναμική παρέμεινε η Red Bull όμως έκπληξη δείχνει να είναι η Hass που ήταν άτυχη στην Αυστραλία.

Από εκεί και πέρα η McLaren ξεκίνησε δυνατά και αν προσθέσουμε την εμπειρία του Alonso θα τολμούσαμε να πούμε πως φέτος θα πάει αρκετά καλά, κάτι που θα συμβεί και με την Renault.

Η συνέχεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 είναι προγραμματισμένη για το διάστημα 6-8 Μαΐου στο Μπαχρέιν.

Για να δείτε την βαθμολογία των πιλότων πατήστε ΕΔΩ

Για να δείτε την βαθμολογία των ομάδων πατήστε ΕΔΩ

Τα αποτελέσματα από τον αγώνα της Αυστραλίας

Ο Vettel πέτυχε την 3η προσωπική νίκη στην Αυστραλία ενώ ανέβηκε για 100η φορά στο βάθρο

O Hamilton με Mercedes τερμάτισε στην 2η θέση
Η εκκίνηση δεν είχε απρόοπτα...

Το τετ α κε του Verstappen που του κόστισε σε θέσεις...
Η εγκατάλειψη του Magnuseen (με Haas) στον 24ο γύρο

Ποδαρικό για την Ferrari από την Μελβούρνη...

Ο Alonso τερμάτισε στην 5η θέση και άφησε υποσχέσεις για το μέλλον

Οι θέσεις που κέρδισαν - έχασαν οι πιλότοι σε σχέση με τη θέση που εκκίνησαν

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης