Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Lewis Hamilton ήταν ο μεγάλος νικητής στο γκραν πρι της Ιαπωνίας και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως από τώρα θα πρέπει να αισθάνεται παγκόσμιος πρωταθλητής.

Ο πιλότος της Mercedes ξεκίνησε από την πρώτη θέση και σε αυτήν παρέμεινε χωρίς να νιώσει την απειλή κυρίως του Vettel, με τον οποίο είναι οι δύο οδηγοί που κυνηγούν (ή μάλλον κυνηγούσαν) τον τίτλο του πρωταθλητή.

Ο Hamilton κέρδισε στην Ιαπωνία και πλέον βρίσκεται αγκαλιά με τον τίτλο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Εγκατέλειψε ο Vettel
Δυστυχώς όμως για τον Γερμανό πιλότο της Ferrari τα πράγματα έληξαν άδοξα στον 5ο γύρο καθώς εγκατέλειψε με πρόβλημα στην δύναμη του κινητήρα του μονοθεσίου του. Μία εγκατάλειψη που θα Έμεινε από κινητήρα o Vettel και εγκατέλειψε στον 5ο γύρο…συζητηθεί και θα μας κάνει να περιμένουμε να μάθουμε ποιος θα είναι αυτός που θα αποχωρήσει από την ιταλική ομάδα.

Στο δια ταύτα, η εγκατάλειψη του Γερμανού μεταφράζεται σε… τίτλο για τον Hamilton καθώς η διαφορά στην βαθμολογία άγγιξε πλέον τους 59 βαθμούς.

Με άλλα τέσσερα γκραν πρι να απομένουν και με 100… διαθέσιμους βαθμούς, θα λέγαμε πως πρέπει να γίνει θαύμα για να χάσει τον φετινό τίτλο ο Hamilton.

Ο Vettel εγκαταλείπει και η Ferrari μπαίνει στον γκαράζ...

Δύο Red Bull στο βάθρο
Το βάθρο του αγώνα συμπλήρωσαν οι Max Verstappen και Daniel Ricciardo.

Οι πιλότοι της Red Bull έδειξαν σε ακόμα έναν αγώνα πως τόσο οι ίδιοι όσο και η ομάδα τους είναι δυνατή αλλά όχι σε τέτοια θέση που στα ίσια να μπορούν να χτυπήσουν την Mercedes.

Ο Verstappen τερμάτισε δεύτερος με Red Bull

Η δεκάδα…
Πιο πίσω ακολούθησε ο Bottas με την δεύτερη Mercedes ενώ ο Kimi Raikkonen ολοκλήρωσε τον αγώνα στην 5η θέση. Να σημειώσουμε πως ο πιλότος της Ferrari που είχε την στιγμή του λίγο μετά την Το παγκόσμιο πρωτάθλημα F1 ολοκληρώνεται σε τέσσερα γκραν πρι…ιεκκίνηση καθώς ένα οδηγικό λάθος τον έριξε στην 14η θέση.

Οι Ocon και Perez αμφότεροι με Force India τερμάτισαν στις θέσεις 6 και 7 ενώ αντίστοιχα οι πιλότοι της Haas, Magnusen και Grosjean ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους στις θέσεις 8 και 9. Την βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσε ο Massa με Williams.

To παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 συνεχίζεται σε δύο εβδομάδες (22 Οκτωβρίου) με το γκραν πρι της Αμερικής. Για την ολοκλήρωση του απομένουν συνολικά άλλοι τέσσερις αγώνες (Αμερικής, Μεξικό, Βραζιλίας και Άμπου Ντάμπι).

Για να δίτε την βαθμολογία των κατασκευαστών πατήστε ΕΔΩ

Τα αποτελέσματα από τον αγώνα της Ιαπωνίας

Η βαθμολογία μετά τον αγώνα της Ιαπωνίας

Hamilton και Mercedes πανηγύρισαν στην Ιαπωνία και ετοιμάζονται να πανηγυρίσουν και τους... τίτλους

Είχαμε και εξόδους στην Ιαπωνία

Και προσπεράσεις στην Ιαπωνία

Ο Hamilton χαιρετά του φίλους της Formula 1
H εκκίνηση του γκραν πρι

 Ο Sainz είχε έξοδο και η καριέρα του στη Toro Rosso έληξε άδοξα καθώς από τον επόμενο αγώνα θα τρέχει με Renault

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης