Μετά το Silverstone ήταν η σειρά της Monza να φιλοξενήσει τον εμβόλιμο αγώνα Sprint της Formula 1. ΟΟ verstappen θα εκκινήσει τον αγώνα της Κυριακής από την pole position! αγώνας Sprint πραγματοποιείται το Σάββατο και τα μονοθέσια πρέπει να διανύσουν 100 χιλιόμετρα αγώνα που σημαίνει ότι στην πίστα της Monza έπρεπε να κάνουν 18 γύρους. Το stint ήταν όπως καταλαβαίνεται πολύ γρήγορο, ωστόσο δεν έλειψαν τα απρόοπτα.

Τη νίκη πήρε ο Valtteri Bottas με το μονοθέσιο της Mercedes. Ο Φινλανδός ξεκίνησε δυνατά και δεν είχε πρόβλημα να οδηγήσει τον αγώνα από την αρχή μέχρι το τέλος χωρίς να απειληθεί. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Max Verstappen με τη Red Bull Racing Honda, χωρίς να απειλήσει ή να απειληθεί από κανέναν. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Daniel Ricciardo με την McLaren Mercedes ο οποίος είχε ακριβώς πίσω του τον Lando Norris με τη δεύτερη McLaren.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Lewis Hamilton ήταν ο χαμένος της υπόθεσης στον Sprint αγώνα της Monza. Ο Βρετανός μετά την εκκίνηση έδωσε μάχη με τον Norris με αποτέλεσμα να τους περάσει και τους δύο Ricciardo και ο Hamilton να μείνει κολλημένος πίσω από τα δύο McLaren μέχρι το τέλος του αγώνα. Την πρώτη εξάδα έκλεισε ο Leclerc με την Ferrari, ενώ πίσω του είχε τους Sainz, Giovinazzi, Perez και Stroll.

Στον αγώνα της Κυριακής ο Verstappen θα εκκινήσει από την pole position, καθώς ο Bottas θα ξεκινήσει τελευταίος αφού χρησιμοποίησε τον τέταρτο κινητήρα του.

Αποτελέσματα Sprint

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης