Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αγώνας στο Μπαχρέιν δεν ήταν για… καρδιακούςΜπορεί φαινομενικά ο Vettel να κέρδισε εύκολα το γκραν πρι στο Μπαχρέιν, όμως η αγωνία κράτησε μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας.

Ο πιλότος της Ferrari, ξεκίνησε πρώτος, δεν έχασε τη θέση του παρά μόνο όταν μπήκε στα πιτς και κέρδισε στο… τσακ καθώς τα ταλαιπωρημένα ελαστικά του κόκκινου μονοθεσίου, τελικά άντεξαν, μαζί και ο Vettel στην (μικρή) πίεση του Bottas.

Η εκκίνηση στο GP του Μπαχρέιν

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Δεν τα κατάφερε
Στη δεύτερη θέση τερμάτισε τελικά ο Bottas με Mercedes που ενώ πλησίασε τον Vettel στους δύο τελευταίους γύρους δεν κατάφερε να τον προσπεράσει και ανεβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, το οποίο συμπλήρωσε ο Hamilton με τη δεύτερη Mercedes.

Ο Bottas τερμάτισε στην 2η θέση. Ωστόσο θα μπορούσε να κερδίσει και τη πρώτη αν πίεζε περισσότερο στους τελευταίους γύρους

Στην 4η θέση ο Gasly
Στην 4η θέση τερμάτισε ο Gasly οδηγώντας την Τoro Rosso σε ένα φοβερό αποτέλεσμα για τον ίδιο και την ομάδα του. Ακολούθησε ο Magnussen με την HAAS ενώ την δεκάδα συμπλήρωσαν οι, Hulkenberg (Renault), Alonso (McLaren), Vandoorne (McLaren), Ericsson (Sauber) και Ocon (Force India).

Εκπληκτική εμφάνιση του Gasly με την Toro Rosso

Εγκατέλειψαν και οι δύο Red Bull
Ο αγώνας αποδείχτηκε καταστροφικός για την ομαδα της Red Bull καθώς είδε και τα δύο της μονοθέσια να βγαίνουν εκτός μάχης με το… καλημέρα.

Την αρχή έκανε ο Ricciardo με πρόβλημα στον κινητήρα και ακολούθησε ο Verstappen που τέθηκε εκτός αγώνα από πρόβλημα που προέκυψε έπειτα από επαφή που είχε με τον Hamilton.

Εκτός αγώνα και ο Raikkonen
Καταστροφικός ήταν ο αγώνας και για τον Κimi Raikkonen ο οποίος τέθηκε εκτός μάχης Ένα λάθος των μηχανικών της Ferrari έθεσε εκτός μάχης τον Raikkonen…στον 36ο γύρο και λίγο μετά αφότου ο πιλότος της Ferrari μπήκε στα πιτς για αλλαγή ελαστικών.

Οι μηχανικοί κατάφεραν να αλλάξουν τα τρία ελαστιά και αντί ο Φινλανδός να μείνει στα πιτς, δέχτηκε εντολή να φύγει με αποτέλεσμα να χτυπήσει έναν μηχανικό της ομάδας και λίγα μέτρα μετά το γκαράζ της ομάδας να εγκαταλείψει…

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 θα συνεχιστεί το ερχόμενο τριήμερο 13-15 Απριλίου με το γκραν πρι της Κίνας.

Για να δείτε την βαθμολογία των ομάδων πατήστε ΕΔΩ

Τα αποτελέσματα από τον αγώνα στο Μπαχρέιν

H βαθμολογία των οδηγών μετά το GP του Μπαχρέιν

Η στιγμή που η Red Bull του Verstappen ακουμπά την Mercedes του Hamilton

H Red Bull του Verstappen

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης