Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως… ξεκίνησε έτσι κατάφερε να ολοκληρώσει το γκραν πρι της Κίνας ο Lewis Hamilton. Ο πιλότος Η Mercedes επέστρεψε στις νίκες…της Mercedes κατέκτησε την πρώτη  του φετινή νίκη (σε δύο αγώνες) ενώ σε καμία περίπτωση δεν απειλήθηκε από κανέναν συναθλητή του. Η ανωτερότητα ήταν ξεκάθαρη γεγονός που φαίνεται και από την τελική  διαφορά.

Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Sebastian Vettel με Ferrari. Ο Γερμανός έδειξε πολύ δυνατός, όχι όμως ικανός να κυνηγήσει την πρώτη θέση και να την κερδίσει όπως έκανε στον αγώνα της Αυστραλίας.

Ο Hamilton ήταν ο μεγάλος νικητής στον δεύτερο αγώνα της χρονιάς...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εντυπωσιακός ο Verstappen
Ο Verstappen με Red Bull από 16ος τερμάτισε στην 3η θέσηΤο βάθρο στην Κίνα συμπλήρωσε ο Max Verstappen με Red Bull. Ο Ολλανδός πραγματοποίησε έναν φοβερό αγώνα καθώς εκκίνησε από την 16η θέση και με υποδειγματική οδήγηση και φοβερές προσπεράσεις τερμάτισε στην 3η θέση.

Ο 18άχρονος οδηγός έχει δείξει πως σε δύσκολες συνθήκες οδοστρώματος ή και με βροχή ανεβάζει το οδηγικό του επίπεδο και μπορεί να κάνει πράγματα που οι περισσότεροι… δυσκολεύονται.

Τα τελικά αποτελέσματα του γκραν πρι της Κίνας

Τρεις ομάδες στις πρώτες θέσεις
Πιο πίσω ακολούθησαν τα μονοθέσια των, Red Bull, Ferrari και Mercedes με τους Ricciardo, Raikkonen Προσπάθησε για την 3η θέση ο Ricciardo αλλά δεν τα κατάφερε…και Bottas αντίστοιχα.

Ο Raikkonen είχε προβλήματα με την ροπή του κινητήρα ενώ ο Bottas έμεινε πίσω με τις ανακατατάξεις που έγιναν όταν εμφανίστηκε το αυτοκίνητο ασφαλείας, λίγους γύρους μετά την έναρξη του αγώνα.

Όσο για τον Ricciardo ανέβασε… στροφές στους τελευταίους γύρους όμως δεν κατάφερε να κερδίσει τη θέση στο βάθρο. Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Sainz, Magnussen, Perez και Ocon.

H άτυχη στιγμή του Giovinazzi ο οποίος γλίστρησε σε βρεγμένο σημείο της πίστας και προσέκρουσε στις προστατευτικές μπαριέρες με αποτέλεσμα να εισέλθει λίγο αργότερα το αυτοκίνητο ασφαλείας...

Προβλήματα με τα βρεγμένα
Ο αγώνας της Κίνας είχε τα… θέματά του, λόγω των συνθηκών στην πίστα από το νερό που είχε σε ορισμένα σημεία. Δύο φορές εμφανίστηκε το αυτοκίνητο ασφαλείας (τη μία virtual safety car) ενώ είδαμε και αρκετές προσπεράσεις.

H συνέχεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 θα δοθεί στις 16 Απριλίου στο Μπαχρέιν.

H βαθμολογία των πιλότων μετά από δύο αγώνες...
H βαθμολογία των ομάδων μετά από δύο αγώνες...
Το διάγραμμα με τις θέσεις των πιλότων ανά γύρο...
Βάθρο για τον πιλότο της Red Bul, Max Verstappen...
Κατάμεστες οι κερκίδες στην πίστα της Σαγκάης...

Ο Alonso εγκατέλειψε όταν αντιμετώπισε πρόβλημα με τονν κινητήρα και ενώ βρισκόταν στην πρώτη δεκάδα...

Ο αγώνας είχε αρκετές προσπεράσεις...

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης