Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Στο Άμπου Ντάμπι έπεσε η αυλαία του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, όπου ο Nico
“Yeees World Champion” φώναξε ο Rosberg με το πέσιμο της καρό σημαίας…Rosberg για πρώτη φορά στην καριέρα του αναδείχτηκε παγκόσμιος πρωταθλητής με την Mercedes. Ο Γερμανός πιλότος ακολούθησε τη δική του στρατηγική, οδήγησε χωρίς λάθη (αν και με τον Verstappen ρίσκαρε σε μία προσπέραση) και η δεύτερη θέση στην οποία τερμάτισε του χάρισε τον τίτλο που πανηγύρισε έξαλα!

Νικητής του τελευταίο αγώνα της χρονιάς αναδείχτηκε ο Lewis Hamilton που κέρδισε και ανέβηκε στον ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Όσο όμως και να προσπάθησε ο Βρετανός, η βαθμολογική διαφορά ήταν τέτοια που δεν τον βοήθησε στην κατάκτηση του τίτλου, καθώς έπρεπε εκτός από τη νίκη να τερματίσει ο Rosberg στην 4η θέση και κάτω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις θέσεις 1-2 τερμάτισαν τα Mercedes αλλά ο τίτλος πήγε στα χέρια του Rosberg παρά το γεγονός ότι, νικητής αναδείχτηκε ο Hamilton...

Βάθρο η Ferrari
Το βάθρο συμπλήρωσε ο Vettel, που ενώ έδειξε ότι μπορεί στο τέλος να παίξει το ρόλο του τελικά δεν πίεσε και απλά αρκέστηκε στην 3η θέση αφήνοντας πίσω του, τους Verstappen και Ricciardo, αμφότεροι με Red Bull. Ακολούθησαν Raikkonen, Hulkenberg, Perez, Massa και Alonso.

Η ροή του αγώνα…

O αγώνας στο Άμπου Ντάμπι ξεκίνησε χωρίς ιδιαίτερα απρόοπτα για τους διεκδικητές του τίτλου που διατήρησαn τις θέσεις τους. Άτυχος αποδείχτηκε ο Verstappen που είχε επαφή με άλλο μονοθέσιο με Ο Rosberg έδειξε ψυχραιμία και κατέκτησε τον πρώτου προσωπικό τίτλοαποτέλεσμα ένα τετ α τετ να τον φέρει στην τελευταία θέση (από την 6η).

Η συνέχεια δεν είχε αλλαγές στην κορυφή με τον Hamilton να βρίσκεται στην πρώτη θέση και τον Rosberg στην δεύτερη. Έτσι οι κάμερες έπεσαν πάνω στον Ολλανδό πιλότο της Red Bull που κέρδιζε συνεχώς έαφος ενώ μετά το πιτ στοπ του Rosberg βρέθηκε μπροστά του.

Η επαφή του Verstappen λίγο μετά την εκκίνηση που τον έστειλε στην τελευταία θέση (από την 6η)

«Μην… ρισκάρεις»
Άτυχος στον 12ο γύρο αποδείχτηκε ο Button όταν κατέρρευσε η εμπρός ανάρτηση και αναγκάστηκε Παραλίγο να έχει επαφή με τον Verstappen ο Rosberg…στον τελευταίο του αγώνα στη Formula 1 να εγκαταλείψει. Στην «μάχη» ανάμεσα σε Verstappen και Rosberg ήταν χαρακτηριστική η «εντολή» της ομάδας στον Γερμανό που του είπε να μην ρισκάρει με τον Ολλανδό αλλά να κάνει το σωστό!

Τελικά, στον 20ο γύρο ο Γερμανός προσπέρασε τον πιλότο της Red Bull ενώ λίγο έλλειψε να ακουμπήσουν και να τιναχτεί ο τίτλος στον αέρα! Ακολούθησαν επισκέψεις στα πιτ στοπ όπου η σειρά κατάταξης διαμορφώθηκε (στον 40ο γύρο) ως εξής: Hamilton, Rosberg, και Verstappen.

Η άτυχη στιγμή του Button ο οποίος εγκατέλειψε στον τελευταίο του αγώνα στην Formula 1 (μετά από 305 γκραν πρι)
Ο Rosberg προσπερνά στον 20ο γύρο τον Verstappen και... ρισκάρει την επαφή!

Χωρίς άγχος…
Από εκείνη τη στιγμή όλα μπήκαν στον… αυτόματο και περιμέναμε να δούμε αν θα υπήρξε κάποιο O Vettel δεν πίεσε και δεν έφερε τα πάνω – κάτω απρόοπτο. Εξαίρεση αποτέλεσε ο Vettel που με τη Ferrari κατάφερε να προσπεράσει τους πιλότους της Red Bull και να βρεθεί τέσσερις γύρους πριν την ολοκλήρωση του αγώνα πίσω από τον Rosberg.

Τελικά ο Γερμανός πιλότος δεν ρίσκαρε όσο θα περιμέναμε και το πέσιμο της καρό σημαίας τον έφερε απλά στο βάθρο, τον Hamilton πρώτο και τον Rosberg δεύτερο ενώ ακολούθησαν Verstappen και Ricciardo.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε και το ραντεβού δίνεται για το 2017…



BΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝ (τελική – 10 πρώτοι)

1. Rosberg 385
2. Hamilton 380
3. Ricciardo 256
4. Vettel 212
5. Verstappen 204
6. Raikkonen 186
7. Perez  101
8. Bottas 85
9. Hulkenberg 72
10. Alonso 54
(για να δείτε αναλυτικά την βαθμολογία πατήστε ΕΔΩ)

  
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ (τελική)

  1. Mercedes 765
  2. Red Bull 468
  3. Ferrari 398
  4. Force India 173
  5. Williams 138
  6. McLaren 76
  7. Toro Rosso 63
  8. Haas 29
  9. Renault 8
  10. Sauber 2
  11. MRT 1

O Vettel προσπερνά εντυπωσιακά τον Ricciardo λίγους γύρους πριν το πέσιμο της καρό σημαίας...
Απίστευτα πανηγύρια για τον παγκόσμιο πρωταθλητή Formula 1 2016, Nico Rosberg
Από τη χαρά του ο Nico Rosberg πήρε αγκαλιά ακόμα και τον Bernie Ecclestone
Οι δύο πιλότοι της Mercedes αγκαλιά στο βάθρο...
Ο Vettel δίνει με τη σειρά του συγχαρητήρια στον Rosberg...
H κατάκτηση του τίτλου συνοδεύτηκε με... κλάμα
Η καρό σημαία πέφτει και τα πανηγύρια για τον Rosberg αρχίζουν...

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης