Του Περικλή Χαλάτση

Ανακοινώθηκαν οι δύο από τις τέσσερις αναμενόμενες μεταγραφές στη F1 για το 2023. Η γαλλική ομάδα της Alpine ανακοίνωσε ότι τη θέση του Fernando Alonso που πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από την F1, θα πάρει ο 26χρονος Pierre Gasly ο οποίος αποχωρεί από την AlphaTauri. Έτσι τη γαλλική ομάδα θα πλαισιώσουν δύο Γάλλοι. Ο Gasly και ο Esteban Ocon.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δεύτερη μεταγραφή που ανακοινώθηκε είναι του Nyck De Vries ο οποίος αποχωρεί από την Williams και πάει στην AlphaTauri για να συμπληρώσει τη θέση του Pierre Gasly που δεν ανανέωσε το συμβόλαιο του γιατί είχε ήδη πάρει την απόφαση να τρέξει με την ομάδα της Alpine.

Μέχρι σήμερα εκκρεμούν δύο μεταγραφές. Η πρώτη είναι στην ομάδα της Haas . Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι δεν ανανεώθηκε το συμβόλαιο του Mick Schumacher. 
Το μεγάλο πρόβλημα υπάρχει στην ομάδα της Williams. Η ομάδα έχει ανακοινώσει ότι δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιο του N.Latifi ενώ από την ομάδα αποχώρησε ο νεαρός Nyck De Vries για την AlphaTauri. Βέβαια φέτος η Williams δεν φέτος δεν έδειξε και κάτι αξιόλογο.

Τι θα γίνει με τον Daniel Ricciardo
Άγνωστο παραμένει το επόμενο βήμα του χαμογελαστού Daniel Ricciardo. Χθες παραδέχθηκε δημόσια ότι το 2023 δεν θα είναι στην F1. Μέχρι σήμερα ο Ricciardo, που είναι ένας θαυμάσιος οδηγός, ίσως να περίμενε πρόταση από την AlphaTauri. Όταν ανακοινώθηκε όμως ότι τη θέση του Alonso την παίρνει ο Gasly, ο 33χρονος χαμογελαστός Αυστραλός αναγκάσθηκε να παραδεχθεί ότι είναι εκτός F1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ricciardo είχε κάποιες επαφές με την Mercedes αλλά οι συνομιλίες δεν καρποφόρησαν. Υπήρχε μια σκέψη να πάει ως τρίτος οδηγός στην αγωνιστική ομάδα της Mercedes. Βέβαια υπάρχουν τρείς κενές θέσεις. Οι δύο στην ομάδα της Williams και η μία στην ομάδα της Haas.
Ο συμπαθής πιλότος που σίγουρα δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη δήλωσε: 
«Η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα . Το πλάνο μου, σίγουρα, είναι να συνεχίσω να τρέχω στην F1. Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα θα κάνω μια αναγκαστικά μικρή παύση και θα επικεντρωθώ στο 2024». Τη θέση του Ricciardo πήρε ο πρωταθλητής της Formula 2 για το 2021 Oscar Piastri .

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης