Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού και η Formula 1 παρουσίασαν στο πλαίσιο του Grand Prix του Τέξας τα μονοθέσια της μεθεπόμενης χρονιάς και τους κανονισμούς που θα ισχύσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, στο Austin οι οδηγοί του πρωταθλήματος είδαν για πρώτη φορά ένα δείγμα των μονοθεσίων του 2021. Την παρουσίαση έκαναν ο πρόεδρος της FIA, Jean Todt, ο CEO της F1, Chase Carey, ο αγωνιστικός διευθυντής Pat Symonds και ο επικεφαλής τεχνικών θεμάτων, Νικόλας Τομπάζης.

Τα μονοθέσια που θα δούμε στις πίστες σε δύο χρόνια θα έχουν ολοκαινούργιο σχεδιασμό, θα φοράνε ζάντες 18 ιντσών, θα φέρουν μεγαλύτερο cockpit και θα έχουν αυξημένο βάρος σε σχέση με τα τωρινά. Το design τους θα είναι πιο απλό και θα βασίζεται στην αεροδυναμική, με το όλο πάτωμα να λειτουργεί σαν διαχύτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος είναι να μπορεί το ένα να ακολουθήσει το άλλο χωρίς να χάνει σε αεροδυναμική απόδοση, αυξάνοντας τις μάχες και τα προσπεράσματα. Στους κινητήρες δεν θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές, σε αντίθεση με την ασφάλεια, η οποία θα βελτιωθεί περαιτέρω.

Κάθε οδηγός θα μπορεί να χρησιμοποιεί τρεις κινητήρες, ισάριθμα κιβώτια και οκτώ εξατμίσεις ανά σεζόν.  
Στόχος της F1 είναι να κάνει το άθλημα πιο θεαματικό, να υπάρξει μεγαλύτερη ισορροπία μεταξύ των ομάδων, να μπει ένα πλαφόν στα οικονομικά, να γίνει ελκυστικό το σπορ σε νέες ομάδες και να υπάρξουν περιορισμοί στους κανονισμούς, ώστε οι κατασκευαστές να μην εκμεταλλεύονται «παραθυράκια».

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης