Ήταν ένας από τους ισχυρότερους άνδρες στη Formula 1, ένας «δαιμόνιος» μάνατζερ που κατάφερε να μετατρέψει δύο μικρομεσαίες ομάδες σε παγκόσμιες πρωταθλήτριες και να αναδείξει το ταλέντο των Michael Schumacher και Fernando Alonso.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2009 αποκλείστηκε οριστικά από το σπορ, καθώς αποδείχθηκε ότι στο Grand Prix της Σιγκαπούρης, έναν χρόνο νωρίτερα, είχε εξωθήσει οδηγό σε εκούσιο ατύχημα και πιο συγκεκριμένα τον Nelson Piquet.

Από εκείνη τη χρονιά ξεκίνησαν τα προβλήματα για τον ιδιόρρυθμο δισεκατομμυριούχο Flavio Briatore. Οι αρχές τον έβαλαν στο στόχαστρο για φοροδιαφυγή ύψους 3,6 εκατομμυρίων ευρώ και κατάσχεσαν το πολυτελές super yacht μήκους 63 μέτρων. Παράλληλα, το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 23 μηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νομική ομάδα του 67χρονου Ιταλού άσκησε έφεση και το θέμα ήρθε εκ νέου στα δικαστήρια. Αυτή τη φορά ο Briatore καταδικάστηκε με 18 μήνες φυλάκιση, καθώς οι εισαγγελείς δεν δέχθηκαν τους ισχυρισμούς των δικηγόρων του περί μη ιδιοκτησίας του σκάφους «Force Blue».

Παράλληλα, αποδείχθηκε ότι ο «grande» Flavio δεν είχε καταβάλλει το ποσό των 800.000 ευρώ για φόρους καυσίμων. Έτσι, τώρα, πρέπει να πληρώσει €4,4 εκατ., αν και ο ίδιος αρνείται κάθε κατηγορία.

Οι δικηγόροι του ισχυρίζονται ότι ο Briatore δεν είναι ιδιοκτήτης του γιοτ και το νοίκιασε από εταιρεία στις Παρθένες Νήσους. Αυτή τη φορά θα προσφύγουν στον Ανώτατο Δικαστήριο, για να δικαιωθεί ο πελάτης τους.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης