Την περασμένη εβδομάδα η Scuderia Ferrari ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας της με τον Kimi Raikkonen για ακόμη έναν χρόνο, κάτι που εξέπληξε πολλούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, στην ιταλική ομάδα είχαν πάρει την απόφαση εδώ και αρκετό καιρό και το μόνο που περίμεναν ήταν την τελική έγκριση του προέδρου Sergio Marchionne. Ο ισχυρός άνδρας του ομίλου FCA και της Ferrari έδωσε το τυπικό ok την Πέμπτη 7 Ιουλίου και λίγη ώρα αργότερα επισημοποιήθηκε η επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Ο επικεφαλής της Gestione Sportiva, Maurizio Arrivabene, ο οποίος χαίρει της εκτίμησης του Marchionne, είχε εισηγηθεί την παραμονή του Raikkonen, καθώς θεωρούσε πως σκοπός δεν είναι να υπάρξουν αλλαγές στους οδηγούς αλλά αγωνιστική σταθερότητα, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εξέλιξη του μονοθεσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αρχικά πρέπει να πω ότι ο Kimi το άξιζε. Έχουμε δύο πολύ καλούς οδηγούς, που συνεργάζονται αρμονικά και δουλεύουν σκληρά. Η ομάδα πρέπει να επικεντρωθεί στην εξέλιξη του μονοθεσίου και όχι να αναλώνεται στην αναζήτηση άλλου οδηγού. Ναι, ο πρόεδρος πήρε τηλέφωνο, έδωσε την έγκρισή του και σε 1-2 ώρες όλα τέλειωσαν» τόνισε χαρακτηριστικά ο Arrivabene.

Από τη μεριά του, ο Iceman ανέφερε ότι είναι χαρούμενος που συνεχίζει με τη Ferrari, πετώντας μια επική ατάκα. «Είναι καλό που συμφωνήσαμε νωρίς, καθώς μπορούμε να συγκεντρωθούμε πλήρως στους εφετινούς αγώνες και στις αλλαγές για το 2017. Επιτέλους, θα σταματήσουν κάποιοι να μου κάνουν την ίδια ερώτηση ξανά και ξανά. Χαίρομαι που κάποιοι με υψηλές ελπίδες απογοητεύτηκαν!» είπε ο απίστευτος Φινλανδός.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

    

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης