Η νομική διαμάχη που είχε ξεσπάσει μεταξύ της Sauber F1 και του Giedo van der Garde, έληξε με συμβιβασμό, καθώς η ελβετική ομάδα έδωσε ως αποζημίωση ένα τεράστιο πόσο στον 29χρονο Ολλανδό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώην οδηγός της Caterham, αποχώρησε κακήν κακώς από την Sauber όταν το αφεντικό της ομάδας, η κυρία Monisha Kaltenborn, έδωσε τις δύο φετινές θέσεις στους Felipe Nasr και Marcus Ericsson.

Ο Giedo van der Garde θεώρησε ότι αδικήθηκε και προσέφυγε στα δικαστήρια, με αποτέλεσμα η συμμετοχή της Sauber στον Grand Prix της Αυστραλίας, να κρέμεται από μια κλωστή. Η ομάδα άσκησε έφεση για να γλιτώσει τα χειρότερα, αλλά αυτή απορρίφθηκε. Αμέσως ξεκίνησαν οι συζητήσεις μεταξύ τους, με τον Ολλανδό να δίνει τη λύση, επιλέγοντας να υποχωρήσει και επιτρέποντας στους Ελβετούς να αγωνιστούν κανονικά στο πρώτο GP της χρονιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το θέμα όμως δεν έκλεισε έτσι απλά. Ο κίνδυνος παραμόνευε σε όλους τους αγώνες, αφού ο van der Garde μπορούσε να ακυρώσει όποτε ήθελε τη συμμετοχή τους. Ο Bernie Ecclestone παρακολουθούσε διακριτικά την υπόθεση. Όταν είδε πως δεν βγαίνει άκρη, αποφάσισε να πάρει δραστικά μέτρα.

Τελικά, οι δύο πλευρές ήρθαν σε συμβιβασμό, με την Sauber να λέγεται πως έδωσε 15 εκατομμύρια ευρώ στον οδηγό για να παραιτηθεί από κάθε δικαίωμα. Ο ίδιος επιβεβαίωσε τον διακανονισμό, λέγοντας πως δικαιώθηκε, αφού το συμβόλαιο του για το 2015 ήταν έγκυρο. Όσο για το μέλλον, στόχος του είναι να λάβει μέρος σε αγώνες αντοχής όπως το Le Mans ή στο DTM.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης