Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού και οι διοργανωτές της F1 αλλάζουν τελείως το φετινό πρόγραμμα μετά την πανδημία του ιού Covid-19. 

FIA και Formula 1 ανακοίνωσαν ότι το καλοκαιρινό διάλειμμα, που ήταν προγραμματισμένο για τον Αύγουστο, μεταφέρεται Μάρτιο και Απρίλιο προκειμένου να σωθεί η χρονιά. Θα διαρκέσει τουλάχιστον 21 ημέρες και σε αυτή την περίοδο δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε δραστηριότητα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οδηγοί, μηχανικοί και στελέχη είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν σπίτι τους για τρεις εβδομάδες, όπως και το προσωπικό των εργοστασίων. 

«Υπό το πρίσμα των παγκόσμιων επιπτώσεων του ιού Covid-19, το συμβούλιο μηχανοκίνητου αθλητισμού ενέκρινε την αλλαγή των αθλητικών κανονισμών της FIA για το πρωτάθλημα της Formula 1 του 2020, μετακινώντας την περίοδο διαλείμματος του καλοκαιριού από τον Αύγουστο για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο και την παράτασή του από 14 σε 21 ημέρες. Όλες οι ομάδες πρέπει να τηρήσουν την περίοδο τερματισμού των εργασιών τους για 21 διαδοχικές ημέρες, κατά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο. Η αλλαγή αυτή υποστηρίχθηκε ομόφωνα τόσο από το F1 Strategy Group, όσο και από την F1 Commission» αναφέρει η FIA στη σχετική ανακοίνωση. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι σήμερα Πέμπτη 19 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη μεταξύ των διευθυντών των ομάδων και των διοικούντων του σπορ. Θα συζητήσουν πότε μπορεί να ξεκινήσει το πρωτάθλημα -όλα δείχνουν τον Ιούνιο στο Αζερμπαϊτζάν-, πώς μπορεί να προσαρμοστούν κάποια GP, πότε θα ολοκληρωθεί, τι θα συμβεί με τα χρήματα που θα χαθούν από χορηγούς και διαφημίσεις κι αν είναι δυνατόν να αναβληθεί η πρεμιέρα των νέων μονοθεσίων του 2021 για το 2022. 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος 
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης