Αποχώρηση-βόμβα από τη Formula 1

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2020, 16:03
Αποχώρηση-βόμβα από τη Formula 1

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Πρόκειται για το τέλος μια εποχής. Έπειτα από 43 χρόνια, η οικογένεια που έχει γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά της στα βιβλία του κορυφαίου σπορ του μηχανοκίνητου αθλητισμού αποχωρεί.

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα, το Grand Prix της Monza, το οποίο θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο (5-6 Σεπτεμβρίου), θα είναι το τελευταίο για την οικογένεια Williams. Η Claire Williams, κόρη του Sir Frank, θα παραδώσει τα ηνία στην Dorilton Capital, την εταιρεία που εξαγόρασε πρόσφατα το πακέτο των μετοχών της θρυλικής ομάδας.

Η Williams ιδρύθηκε το 1977 από τον sir Frank. Έχει συμμετάσχει σε 739 Grand Prix, κερδίζοντας τα 114 από αυτά και κατακτώντας 9 παγκόσμια πρωταθλήματα κατασκευαστών και 7 οδηγών.  

Η Claire Williams παραδέχθηκε ότι δεν ήθελε να αποχωρήσει, αλλά μετά την παράδοση των μετοχών δεν υπήρχε άλλος δρόμος.

«Φεύγω από την ομάδα με βαριά καρδιά. Ήλπιζα να συνεχίσω να ηγούμαι και να διατηρήσω την κληρονομιά της οικογένειάς μου στην επόμενη γενιά. Η ανάγκη ωστόσο να βρούμε επενδυτή οδήγησε στην πώληση της ομάδας. Πρόκειται για μια σωστή απόφαση. Ως οικογένεια δίναμε πάντα προτεραιότητα στη Williams και τους ανθρώπους της και αυτό κάναμε και τώρα. Παραδίδουμε τα ηνία και δίνουμε στους νέους ιδιοκτήτες την ευκαιρία να οδηγήσουν την ομάδα στο μέλλον» δήλωσε αρχικά η επικεφαλής της βρετανικής ομάδας.

Στη συνέχεια ανέφερε: «Εκ μέρους της οικογένειας του Frank Williams, θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη σε όλους τους φίλους στα paddock και τους fans μας σε όλο τον κόσμο για την υποστήριξη. Κυρίως, ευχαριστούμε την ομάδα μας, τους ανθρώπους που εργάστηκαν στη Williams όλα αυτά τα χρόνια. Αυτοί είναι οι πραγματικοί μαχητές και τους ευχόμαστε τα καλύτερα. Η Formula 1 ήταν η ζωή μας. Τώρα είναι καιρός να ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μας».

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2020, 16:03