Με έναν εκπληκτικό χρόνο, τον καλύτερο που έχει σημειωθεί ποτέ στο circuit δρόμου του Μόντε Κάρλο, ο Lewis Hamilton πήρε την pole position στο Grand Prix του Μονακό.  

Ο πρωταθλητής της Formula 1 πανηγύρισε έξαλλα την 85η pole της καριέρας του, σκαρφαλώνοντας στα κάγκελα για να πανηγυρίσει με τους θεατές. Από τη δεύτερη θέση θα εκκινήσει ο team-mate του στη Mercedes, Valtteri Bottas και από την τρίτη ο Max Verstappen.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ferrari συνεχίζει τις απογοητευτικές εμφανίσεις, με τον Sebastian Vettel να περιορίζεται στην τέταρτη θέση. Όσον αφορά στον Charles Leclerc, η Scuderia πέτυχε εκ νέου το ακατόρθωτο, προκαλώντας τον έντονο εκνευρισμό του Μονεγάσκου. Οι Ιταλοί θεώρησαν ότι ο νεαρός με τον χρόνο που πέτυχε στο Q1 θα περάσει στην επόμενη διαδικασία, ωστόσο, τα πράγματα πήγαν εντελώς λάθος.

Δεν τον έβγαλαν έξω για να κάνει έναν επιπλέον γύρο και έτσι ο Leclerc θα ξεκινήσει στον αυριανό αγώνα από την 16η θέση. Πραγματικά απίστευτα πράγματα από τους Ιταλούς, με τον Charles να ζητάει εξηγήσεις από τους αρχιμηχανικούς και τους ανθρώπους που σχεδιάζουν τη στρατηγική της ομάδας για την γκάφα που έκαναν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Pierre Gasly (Red Bull Racing), Kevin Magnussen (Haas F1 Team), Daniel Ricciardo (Renault), Daniil Kvyat (Toro Rosso), Carlos Sainz (McLaren) και  Alexander Albon (Toro Rosso).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης