Η είδηση προκάλεσε σοκ και όλοι προσπαθούσαν να μάθουν αν πρόκειται για κάποιο κακόγουστο αστείο. Όμως ο Nico Rosberg ξεκαθάρισε ότι αποσύρεται από την ενεργό δράση, λίγες μέρες αφότου κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο στην Formula 1.

Με ανάρτησή του στην επίσημη σελίδα του στο facebook, ο Γερμανός οδηγός ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την F1, αφήνοντας έκπληκτους τους πάντες. Την απόφαση την πήρε το Σάββατο, πριν το Grand Prix του Άμπου Ντάμπι, ωστόσο, ενημέρωσε τη γυναίκα του, τον αρχιμηχανικό του και τον επικεφαλής της Mercedes AMG Petronas, Toto Wolff, τρεις μέρες αργότερα και πιο συγκεκριμένα την Τρίτη 28 Νοεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρότι διανύει το 31ο έτος της ηλικίας του, ο Rosberg θεωρεί πως έφτασε στα όρια του και δεν έχει κάποιο κίνητρο. Φυσικά, η εξέλιξη αυτή αλλάζει τα δεδομένα στη γερμανική ομάδα, η οποία πρέπει να αναζητήσει ισάξιο αντικαταστάτη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Rosberg

«Έπειτα από 25 χρόνια στους αγώνες πέτυχα το όνειρό μου, να στεφθώ παγκόσμιος πρωταθλητής της F1. Μέσα από σκληρή δουλειά και θυσίες τα κατάφερα. Ανέβηκα το βουνό μου, έφτασε στην κορυφή και αυτό είναι σπουδαίο συναίσθημα. Είμαι ευγνώμων σε όσους με στήριξαν και με βοήθησαν να πραγματοποιήσω το όνειρό μου. Η φετινή σεζόν ήταν πολύ δύσκολη. Μετά από τις απογοητεύσεις των δύο τελευταίων ετών, πίεσα σαν τρελός φέτος. Πήγα το κίνητρό μου σε επίπεδα που δεν έχω συναντήσει ποτέ. Αυτό είχε επίδραση στους δικούς μου ανθρώπους. Οικογενειακώς θυσιαστήκαμε για αυτό τον στόχο. Δεν μπορώ να βρω λόγια για να ευχαριστήσω τη σύζυγό μου, Βίβιαν, ήταν απίστευτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατάλαβε ότι φέτος ήταν η μεγάλη ευκαιρία και δημιούργησε τον χώρο για μένα ώστε να επανέλθω μεταξύ κάθε αγώνα, φροντίζοντας την κόρη μας κάθε βράδυ. Όταν κέρδισα στη Suzuka και ο τίτλος ακούμπησε στα χέρια μου, ξεκίνησε η τεράστια πίεση και άρχισα να σκέφτομαι το τέλος της καριέρας μου αν γινόμουν παγκόσμιος πρωταθλητής.

Το Σάββατο το πρωί στο Άμπου Ντάμπι ήξερα ότι θα είναι ο τελευταίος αγώνας μου και αυτό ξεκαθάρισε μέσα μου πριν την εκκίνηση. Ήθελα να απολαύσω κάθε μέρος της εμπειρίας γνωρίζοντας ότι ήταν πιθανότατα η τελευταία φορά. Μετά τα φώτα έσβησαν και είχα τους πιο έντονους 55 γύρους της καριέρας μου.

Τη Δευτέρα το βράδυ ήμουν σίγουρος. Το σκέφτηκα καλά μια μέρα ακόμα και μετά το είπα στη γυναίκα μου, τον Georg και τον Toto. To μόνο πράγμα που κάνει πιο δύσκολη την απόφασή μου είναι ότι βάζω την αγωνιστική μου οικογένεια σε μία δύσκολη κατάσταση. Όμως, ο Toto κατάλαβε. Ήξερε ότι ήμουν εντελώς πεπεισμένος και αυτό με καθησύχασε.

Είμαι περήφανος που κερδίσαμε το παγκόσμιο πρωτάθλημα με αυτή την απίστευτη ομάδα ανθρώπων, τα Ασημί Βέλη. Τώρα απλά θα απολαύσω τη στιγμή. Μετά θα γυρίσω σελίδα στη ζωή μου και θα δω τι έχει απομείνει για μένα», ανέφερε ο Nico Rosberg.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης