Σε περαιτέρω εξέταση του συμβάντος μεταξύ Sebastian Vettel και Lewis Hamilton στο Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν, προχωρά η παγκόσμια ομοσπονδία, κάτι που σημαίνει ότι ο Γερμανός οδηγός της Ferrari είναι πολύ πιθανό να τιμωρηθεί παραδειγματικά.

Θυμίζουμε πως, ο Vettel έλαβε ποινή stop-and-go 10 δευτερόλεπτων κατά την διάρκεια του αγώνα και επιπλέον 3 βαθμούς ποινής από τους αγωνοδίκες στο Baku, διότι προκάλεσε εσκεμμένα επαφή με τη Mercedes του Hamilton.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Seb έχει λάβει ήδη μία πολύ αυστηρή προειδοποίηση μέσα σε ένα χρόνο και πιο συγκεκριμένα στο GP του Μεξικό, όταν είχε μιλήσει χυδαία για τον διευθυντή του αγώνα Charlie Whiting, μέσω του ασυρμάτου. Η ταπεινή συγνώμη και οι προσωπικές σχέσεις με τον πρόεδρο της FIA τον είχαν σώσει τότε. Παράλληλα, η ομοσπονδία τον είχε προειδοποιήσει ότι δεν θα ανεχθεί παρόμοιες συμπεριφορές στο μέλλον.

Αυτό που συνέβη στο Αζερμπαϊτζάν και οι διαστάσεις που πήρε το θέμα, ενόχλησαν σφόδρα τη FIA, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση για να γνωστοποιήσει ότι θα εξετάσει περαιτέρω όσα έγιναν στο πρόσφατο GP.  

«Μετά το συμβάν στο Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν, στο οποίο το μονοθέσιο Νο5 (Sebastian Vettel) είχε σύγκρουση με το μονοθέσιο Νο44 (Lewis Hamilton), τη Δευτέρα 3 Ιουλίου, η FIA θα εξετάσει περαιτέρω τα αίτια του συμβάντος και θα αξιολογήσει αν είναι απαραίτητη περαιτέρω ποινή. Ανακοίνωση σχετικά με το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας, θα πραγματοποιηθεί πριν το Grand Prix Αυστρίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ημέρα που θα εκδικαστεί η υπόθεση, ο Vettel γιορτάζει τα 30α γενέθλια του. Η FIA τον περιμένει στη γωνία και τώρα όλα εξαρτώνται από τη Ferrari. Αναμφισβήτητα, η ιταλική ομάδα έχει τα μέσα για να επηρεάσει καταστάσεις. Κάτι μας λέει πως ξεκίνησαν οι υπόγειες διεργασίες σε ανώτατο επίπεδο προκειμένου να λυθεί αναίμακτα το θέμα.

Τι θα συμβεί, θα το μάθουμε πριν το αυστριακό GP (7-9 Ιουλίου).

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης