Οι δύο πρώτοι περίοδοι των ελεύθερων δοκιμαστικών ολοκληρώθηκαν στη Sepang της Μαλαισίας, με τους οδηγούς της Red Bull Racing να δείχνουν ταχύτεροι στο βρεγμένο και αυτούς της Ferrari στο στεγνό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το FP1 διεξήχθη υπό βροχή, με τον Max Verstappen να κάνει τον καλύτερο χρόνο και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο Daniel Ricciardo. Ο Fernando Alonso ήταν τρίτος, με τις Ferrari και τις Mercedes να μένουν αρκετά πίσω. Όσο για τον νεαρό Pierre Gasly, στην πρώτη του συμμετοχή στη Formula 1 έφερε την Toro Rosso στην πρώτη δεκάδα.

Στο FP2, η πίστα είχε στεγνώσει και οι ομάδες χρησιμοποίησαν τα μαλακά ελαστικά της Pirelli. Η Ferrari εμφανίστηκε πολύ δυνατή, κατεβάζοντας συνεχώς τους χρόνους. Μάλιστα, Raikkonen και Vettel ήταν οι μόνοι που έσπασαν το φράγμα του 1:32. Οι δύο Red Bull βρέθηκαν στην δεύτερη και τρίτη θέση, αντίστοιχα, με τον Alonso να συνεχίζει να γυρνά γρήγορα και να ολοκληρώνει τη διαδικασία πέμπτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Hamilton και Bottas έμειναν μακριά από την κορυφή εκ νέου, με τη διαφορά από τον «Iceman» να κυμαίνεται στο 1,5 δευτερόλεπτο. Λογικά, η Mercedes δεν έχει δείξει τη δυναμική της, κάτι που αναμένεται να συμβεί αύριο.

Το FP3 θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο το πρωί στις 9:00, με τις κατατακτήριες να ξεκινούν στις 15:00 το μεσημέρι, ώρα Ελλάδας.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος    

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης