Η Κίνα έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο COVID-19. Η ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού της χώρας έχει αναβάλει οποιαδήποτε δραστηριότητα, γεγονός που επηρεάζει και το Grand Prix της Formula 1.

H διοργανώτρια εταιρεία του κινεζικού GP και η διοίκηση αθλητισμού ζήτησαν από τη FIA να αναβληθεί ο αγώνας που ήταν προγραμματισμένος για τις 17-19 Απριλίου, με την Παγκόσμια Ομοσπονδία να κάνει δεκτό το αίτημά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα, η Formula 1 μαζί με το διοικητικό όργανο της FIA αποφάσισαν από κοινού να μη διεξαχθεί το Grand Prix, προκειμένου να διασφαλιστούν η υγεία και η ασφάλεια των συμμετεχόντων.

Η Formula 1 και η FIA θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά με τις ομάδες, τον διοργανωτή του αγώνα, την CAMF και τις τοπικές αρχές, μελετώντας τη βιωσιμότητα πιθανών εναλλακτικών ημερομηνιών για το Grand Prix αργότερα μέσα στο έτος, αν και εφόσον υπάρξει βελτίωση της κατάστασης σχετικά με τον κορωνοϊό.

Η FIA ζήτησε από τους διοργανωτές άλλων Grand Prix να αλλάξουν το πρόγραμμά τους με σκοπό να καλυφθεί το κενό, αλλά μέχρι στιγμής οι απαντήσεις είναι αρνητικές. Σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση, τότε δεν θα υπάρξει αγωνιστική δράση για τέσσερις εβδομάδες – από το GP του Βιετνάμ (5 Απριλίου) έως το GP της Ολλανδίας (3 Μαΐου).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης