Μετά την Αυστραλία, το Μπαχρέιν, το Βιετνάμ, την Κίνα, την Ολλανδία, την Ισπανία και το Μονακό, η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι αναβάλλεται και το GP του Αζερμπαϊτζάν, που ήταν προγραμματισμένο για τις 5-7 Ιουνίου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με απλά λόγια, 8 από τα 22 Grand Prix που συμπεριλαμβάνονταν στο αρχικό καλαντάρι του 2020 έχουν ήδη αναβληθεί ή ακυρωθεί. Κανείς δεν ξέρει πόσοι ακόμα αγώνες θα ματαιωθούν, ούτε πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. 

Όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού, αν και όλα δείχνουν ότι η εκκίνηση θα δοθεί είτε τον Ιούλιο, είτε τον Αύγουστο με έναν από τους ευρωπαϊκούς αγώνες (Αυστρία, Βρετανία, Ουγγαρία, Βέλγιο). 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα GP του Καναδά (12-14 Ιουνίου) και Γαλλίας (26-28 Ιουνίου) φαίνεται πως οδεύουν προς ακύρωση, καθώς τα κρούσματα και τα θύματα από τον ιό Covid-19 αυξάνονται συνεχώς στις συγκεκριμένες χώρες. 

Βέβαια, τα προβλήματα για τη FIA και τη Formula 1 δεν τελειώνουν εδώ. Πλέον οι ιθύνοντες πρέπει να σκεφτούν πώς θα τροποποιήσουν το πρόγραμμα προκειμένου να καλύψουν τις τεράστιες οικονομικές συνέπειες.  

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης