Ριζικές αλλαγές αναμένουμε από τις αρχές της επόμενης δεκαετίας στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, στην προσπάθεια να γίνει ακόμη πιο συναρπαστικό και θεαματικό το σπορ.

Όπως ανακοίνωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία (FIA), το περασμένο Σάββατο 1 Απριλίου, ο πρόεδρος Jean Todt, συναντήθηκε με τους κατασκευαστές κινητήρων και εκπροσώπους εταιρειών στα κεντρικά γραφεία της ομοσπονδίας στο Παρίσι, όπου και συμφωνήθηκε το γενικό πλάνο για την επόμενη μέρα στην F1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανέφερε η FIA, οι εκπρόσωποι κατέληξαν ότι οι κινητήρες από το 2021 πρέπει να είναι πιο ισχυροί, δυνατοί, θορυβώδεις και λιγότεροι δαπανηροί. Πιο συγκεκριμένα, όλοι οι φορείς που έλαβαν μέρος στη συνεδρίαση συγκλίνουν στις εξής απόψεις:

-Στην επιθυμία να διατηρηθεί η F1 ως η κορυφή της τεχνολογίας του μηχανοκίνητου αθλητισμού και ως το εργαστήριο για την ανάπτυξη τεχνολογίας που είναι σχετική με τα αυτοκίνητα παραγωγής
-Στην προσπάθεια οι μελλοντικές μονάδες ισχύος να γίνουν πιο ισχυρές, απλούστερες και λιγότερο δαπανηρές τόσο στον τομέα της ανάπτυξης, όσο και στην παραγωγή 
-Στην βελτίωση του ήχου από τις μονάδες ισχύος
-Στην επιθυμία να επιτρέπουν στους οδηγούς να οδηγούν πιο σκληρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της FIA, Jean Todt, δήλωσε ευχαριστημένος από τη συνάντηση και τη θετική έκβαση των πραγμάτων. «Είναι ευχάριστο το γεγονός ότι, τόσα πολλά διαφορετικά ενδιαφερόμενα μέρη συμφωνήσουν σε μια κατεύθυνση για το μέλλον της F1 σε ένα τόσο σημαντικό τεχνικό τομέα. Ξεκινήσαμε σωστά, αλλά τώρα πρέπει να επεξεργαστούμε όλες τις λεπτομέρειες και να εργαστούμε πάνω στη διαδικασία».

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης