Του Περικλή Χαλάτση

Ο έμπειρος L.Hamilton δεν άντεξε την πίεση του Ολλανδού. Και τα τελευταία λεπτά του αγώνα δεν κατάφερε να κρατήσει την πρώτη θέση.Τα ελαστικά της Red Bull ήταν σε καλύτερη κατάσταση και ο Hamilton δεν μπόρεσε να αντέξει την πίεση. Αναγκαστικά περιορίστηκε στην 2η θέση. Τελικά η στρατηγική της Red Bull αποδείχθηκε σωστή.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Verstappen κέρδισε τον αγώνα ενώ ο Perez τερμάτισε στην 3η θέση δίνοντας πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα της Red Bull που έκανε το 1-3  ενώ η Mercedes περιορίσθηκε στο 2-4.

Ο 7ος γύρος  του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στην πίστα του Paul Ricard με συνολικό μήκος 5.800 μέτρων και με 15 στροφές είχε από την αρχή έως το τέλος έντονο συναγωνισμό. 

Ο Verstappen πριν ξεκινήσει ο αγώνας είχε πει ότι βρίσκεται επικεφαλής της βαθμολογίας με 105 βαθμούς και θέλει τη νίκη για να ανοίξει τη διαφορά του. Αλλά και ο Hamilton με 101 βαθμούς ήθελε τη νίκη για να τεθεί επικεφαλής της βαθμολογίας. Με δύο λόγια τόσο ο Βρετανός όσο και ο Ολλανδός ήθελαν νίκη. Η εκκίνηση ήθελε ιδιαίτερη προσοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα πέντε κόκκινα φώτα έσβησαν. Ο Verstappen ξεκίνησε καλά αλλά δεν έστριψε σωστά.Στην πρώτη αριστερή στροφή βγήκε ελαφρώς εκτός πίστας και μέχρι να ξαναμπεί είχε χάσει την πρώτη θέση και βρέθηκε ανάμεσα στις δύο Mercedes. 

Βέβαια και ο Hamilton αν και βρέθηκε χωρίς καμιά προσπάθεια στην πρώτη θέση  στην αρχή φαίνεται οτι δεν είχε καλή πρόσφυση. Παράπονα για την πρόσφυση έκαναν και άλλοι οδηγοί.Ο Βρετανός πήρε εντολή να συνεχίσει και να κάνει λίγο αργότερα δεύτερη ενημέρωση.

Ο Hamilton (Mercedes) , o Verstappen ( Red Bull) , o Bottas (Mercedes), o Perez (Red Bull) και o Sainz (Ferrari) συμπλήρωναν την πρώτη πεντάδα στους 10 πρώτους γύρους.Ο Ricciardo και ο Norris στην 8η και 9η θέση έδιναν τη δικιά τους  μάχη. 

Στον 20 γύρο η σειρά άλλαξε. Η Mercedes έβαλε τον Hamilton για αλλαγή ελαστικών και όταν βγήκε στον αγώνα ο Ολλανδός πέρασε μπροστά. Ωστόσο επικεφαλής του αγώνα ήταν ο Perez με τον Verstappen στη 2η θέση με τον Hamilton στην 3η θέση.

Μέχρι τον 30ο από τους 53 γύρους  του αγώνα δεν είχαμε σημαντικές αλλαγές.Στην 10η θέση ήταν σταθερά ο Pierre Gasly και στην τελευταία ο Nikita Mazepin.

Στον 33 γύρο είχαμε και πάλι αλλαγή στη σειρά. Ο Verstappen μπήκε για αλλαγή ελαστικών και βρέθηκε στην 4η θέση. Οι δύο Mercedes ήταν και πάλι μπροστά . Στην 3η και 4η θέση ήταν οι δύο Red Bull με τους Verstappen και τον Perez. Ο Ολλανδός με φρέσκα ελαστικά έκανε συνέχεια τον καλύτερο χρόνο και ήταν πλέον θέμα χρόνου να προσπεράσει τον Bottas.

Στον 38 γύρο ο Alonso προσπέρασε εύκολα τον Sainz και βρέθηκε στην 8η θέση. Ο Lando Norris κρατούσε την 5η θέση, ο Ricciardo την 6η θέση και ο Pierre Gasly την 7η θέση.

Στον 42 γύρο φάνηκαν  τα πρώτα «σύννεφα» για τον Bottas καθώς ο Ολλανδός με την medium γόμα και με ελαστικά μόλις 8 γύρων έδειχνε ότι θα επιχειρούσε την προσπέραση. Έψαχνε τη σωστή στιγμή ώστε να γίνει με ασφάλεια. Στον 43 γύρο ο Verstappen πέρασε τον Bottas και η σειρά άλλαξε. Η Mercedes είχε την πρώτη και την τρίτη θέση ενώ η Red Bull τη  2η και 4η θέση. Ωστόσο ο Bottas δεν άντεξε και την πίεση του δεύτερου οδηγού της Red Bull.

Στον 49 γύρο ο Perez προσπέρασε αρκετά εύκολα τον Bottas και βρέθηκε στην 3η θέση ενώ στον 50ο γύρο η αγωνία είχε κορυφωθεί. O Verstappen έκανε ρεκόρ γύρων και είχε βάλει στόχο να προσπεράσει τον Hamilton. H διαφορά Hamilton και Verstappen  ήταν λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο.

Στον 52 γύρο – ένα γύρο πριν την καρό σημαία – η διαφορά ήταν λιγότερο από μισό δευτερόλεπτο. Ο Max Verstappen έκανε εύκολα την προσπέραση και τέθηκε επικεφαλής απογοητεύοντας τον Βρετανό που έχασε τη νίκη την τελευταία στιγμή και τώρα βλέπει να ανοίγει ακόμη περισσότερο η ψαλίδα της βαθμολογίας. Ο Ολλανδός έχει τώρα 131 βαθμούς ενω ο Βρετανός 119 βαθμούς. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης