Ταχύτητα Μοτοσυκλετών: Πρωτιές της Honda σε Superbike και Supersport!

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018, 09:11
Ταχύτητα Μοτοσυκλετών: Πρωτιές της Honda σε Superbike και Supersport!
Θριαμβευτική η εμφάνιση των οδηγών της Honda στο πρωτάθλημα ταχύτητας, με νίκες στις κυριότερες κατηγορίες του αγωνίσματος.

Απόλυτη ήταν η επικράτηση των αναβατών που υποστηρίζει η αντιπροσωπεία της Honda στον πρώτο αγώνα του πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας, με τους Φώτη Τσαλίκη (CBR 1000RR) και Δημήτρη Καρακώστα (CBR 600RR)να κερδίζουν τις κατηγορίες Superbike και Supersport. Ο αγώνας σημαδεύτηκε από το μικρό αριθμό συμμετοχών, που δεν ξεπέρασαν τις 43 σε όλες τις κατηγορίες, αλλά και το μεγάλο αριθμό θεατών που βρέθηκαν στην πίστα των Μεγάρων. Στη μεγάλη κατηγορία Superbike ο Τσαλίκης, έχοντας κάνει τον 5ο χρόνο στα χρονομετρημένα του Σαββάτου, στην εκκίνηση του αγώνα βρέθηκε στη 2η θέση, ενώ στο 18ο γύρο και μετά την πτώση του Συνιώρη πέρασε στην 1η, μία θέση που κράτησε μέχρι την καρό σημαία. Στην κατηγορία Supersport ο Δημήτρης Καρακώστας έδειξε τις προθέσεις του από τα χρονομετρημένα του Σαββάτου, όπου πραγματοποίησε τον ταχύτερο γύρο. Ακολουθώντας έναν αγώνα τακτικής, μετά τον 4ο γύρο ανέβασε ρυθμό και πέρασε στην 1η θέση της γενικής κατάταξης, μία θέση που διατήρησε μέχρι το τέλος του αγώνα.Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Φώτης Τσαλίκης: «Προσπάθησα από την αρχή να μείνω κοντά στο Συνιώρη με στόχο να τον πιέσω στους τελευταίους γύρους του αγώνα. Η πτώση του στο 18ο γύρο μου έδωσε τη δυνατότητα να ανέβω στην πρώτη θέση και να τη διατηρήσω μέχρι το τέλος. Το αποτέλεσμα αυτό είναι καρπός τόσο της καλής προσωπικής μου προετοιμασίας όσο και στη σωστή προετοιμασία της μοτοσυκλέτας μου, στην οποία έχουμε χρησιμοποιήσει traction control, γεγονός που μου έδωσε τη  δυνατότητα να εκμεταλλευτώ στο έπακρο την ιπποδύναμή της».Δημήτρης Καρακώστας: «Είμαι πολύ χαρούμενος από την πραγματοποίηση της πρώτης νίκης μου από τον 1ο κιόλας αγώνα της χρονιάς στην πολύ ανταγωνιστική κατηγορία Supersport. Νιώθω τυχερός αφού κατάφερα και ξεπέρασα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ατύχημα που είχα κατά τη διάρκεια της προπόνησης μου πριν από 50 ημέρες. Στόχος μου για το 2018 είναι να κατακτήσω το πρωτάθλημα της κατηγορίας Supersport. Σε αυτό το σημείο αξίζει να ευχαριστήσω την ομάδα των μηχανικών μου, η οποία με επικεφαλής το Γιώργο Καρακώστα είναι υπεύθυνη για την πολύ καλή προετοιμασία της μοτοσυκλέτας μου και τις πολύτιμες συμβουλές τους».O επόμενος αγώνας του Πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένος  για τις 28-29 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Τρίπολης.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018, 09:11