Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης

Το 2ο Ευβοιωτικό Ράλλυ, δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος, προσμετρά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ασφάλτου, καθώς και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ιστορικών. 
Ο αγώνας που έχει επίκεντρο την πόλη της Θήβας είναι δύο ημερών ,αποτελείται από 7 ειδικές διαδρομές από τις οποίες οι τέσσερις είναι διαφορετικές. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πανηγυρική εκκίνηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο  2 Ιουλίου στις 21.00, στην Κεντρική Πλατεία της πόλης η οποία αναμένεται να προσελκύσει πλήθος κόσμου.

Το ίδιο βράδυ οι αγωνιζόμενοι θα κάνουν δύο νυκτερινές ειδικές διαδρομές. Η πρώτη είναι στο «Πλατανάκι» (11,21 χλμ) και η δεύτερη στη «Ριτσώνα» (6,1 χλμ). Και οι δύο φυσικά θα γίνουν υπο το φως των προβολέων.

Οι αγωνιζόμενοι θα επιστρέψουν στον προαύλιο χώρο του 5ου Γυμνασίου Θήβας, όπου θα βρίσκεται το Service Park του αγώνα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χορταστικό είναι το πρόγραμμα και την Κυριακή 3 Ιουλίου. Περιλαμβάνει συνολικά πέντε ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 72 αγωνιστικών χιλιομέτρων!

Έπειτα από το σύντομο πρωινό σέρβις της Κυριακής, το πρώτο αγωνιστικό θα διέλθει στις 09:38 από την ειδική διαδρομή «Θίσβη» (21,78 χλμ) η οποία έχει εκκίνηση έξω από το χωριό Θίσβη και δια μέσω της Αγίας Άννας τερματίζει πριν το χωριό Κορώνεια. 

Στη συνέχεια, θα κατευθυνθεί στην ειδική διαδρομή «Άσκρη» (9,47 χλμ) η οποία εκκινεί στις 10:41, μια διαδρομή που έχει εκκίνηση από την Αλίαρτο και δια μέσω του χωριού Άσκρη τερματίζει στο Νεοχώρι. Τα πληρώματα θα επιστρέψουν στο χώρο του 5ου Γυμνασίου Θήβας και έπειτα από 30λεπτο Service θα διέλθουν και πάλι από τις ειδικές διαδρομές «Θίσβη» στις 13:19 και «Άσκρη»  στις 14:22. 

Τελευταία δοκιμασία του αγώνα θα είναι η Power Stage, η ειδική διαδρομή  «Άσκρη» που θα διεξαχθεί για τρίτη φορά στις 16:35. Έπειτα από 90,29 αγωνιστικά χιλιόμετρα και 364,67 συνολικά χιλιόμετρα, τα αγωνιστικά αυτοκίνητα θα τερματίσουν στις 17:25 στο Μουσείο της Θήβας, σε ένα χώρο όπου θα πραγματοποιηθούν και οι απονομές των νικητών. 

Την ευθύνη οργάνωσης του αγώνα που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 2 και 3 Ιουλίου, έχει το Σωματείο Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.). 
Η Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.) ευχαριστεί το Δήμο Θηβαίων, την Κοινότητα Θήβας, το Δήμο Χαλκιδέων,  την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας και Εύβοιας και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Σημαντική είναι η βοήθεια του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης της Θήβας και της αντίστοιχης της Χαλκίδας που διευκολύνουν στο μέγιστο το έργο της οργάνωσης.

Η περίοδος δήλωσης συμμετοχής στον αγώνα ξεκίνησε και διεξάγεται αποκλειστικά μέσω του Συστήματος Διαδικτυακής Διαχείρισης Αγώνων (Σ.Δ.Δ.Α.) της ΟΜΑΕ (www.e-omae-epa.gr). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο Eυβοιωτικό Ράλλυ έως το βράδυ της Δευτέρας 27 Ιουνίου. 
Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει το Σάββατο 2 Ιουλίου, 21:00  – Κεντρική Πλατεία Θήβας και ο τερματισμός του αγώνα την  Κυριακή 3 Ιουλίου, 17:25 – Μουσείο Θηβών
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης