Παράνομο το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου - Τους καθαίρεσε το Υπουργείο Αθλητισμού

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019, 20:50
Παράνομο το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου - Τους καθαίρεσε το Υπουργείο Αθλητισμού

Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     


Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργου Μαυρωτά που εκδόθηκε τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου και αναρτήθηκε σήμερα στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, εκπίπτουν από το αξίωμά τους όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ).

Με υπογραφή του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργου Μαυρωτά προχώρησε η καθαίρεση του ΔΣ της ΟΜΑΕ

 

Όλοι ήξεραν...

Τα τελευταία χρόνια ο μηχανοκίνητος αθλητισμός στην Ελλάδα έδειχνε πως δεν πάει... καλά. Η συντριπτική πλειοψηφία όλων αυτών που ασχολούνται ήξεραν τι συμβαίνει αλλά ήταν τέτοια τα... θεμέλια του τρόπου Με αυτήν την Ομοσπονδία χάσαμε και το Ράλι Ακρόπολις...λειτουργίας, που ήταν δύσκολο να αλλάξει η κατάσταση. Ελάχιστοι πήγαν κόντρα στο ρεύμα και όσοι το έπραξαν έμειναν στο περιθώριο με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Νόμοι υπήρχαν, αλλά πολλοί έκαναν τα στραβά... μάτια. Από το 2013 οπότε και αναγνωρίστηκε επίσημα η ΟΜΑΕ (Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού) πολλά άλλαξαν στο χώρο, αλλά όπως αποδείχτηκε προς το χειρότερο. Τρανταχτό παράδειγμα και με την... βοήθεια της έκπτωτης διοίκησης της Ομοσπονδίας η Ελλάδα έχασε ακόμα και το Ράλι Ακρόπολις, τον εθνικό της αγώνα που γινόταν συστηματικά πάνω από 60 χρόνια, καθώς και το Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις, κόσμημα για τη χώρα μας στο παγκόσμιο αγωνιστικό στερέωμα.

Ακόμα και χρήματα που έπρεπε να πληρώσει ιδιωτική εταιρεία για χρέη που αφορούσαν στο Ράλι ακρόπολις πλήρωσε η ΟΜΑΕ τα οποία ΠΟΤΕ δεν απαίτησε...

 

Συνεχής παραβατικότητα

Η συνεχής παραβατικότητα της έκπτωτης διοίκησης της Ομοσπονδίας σε πολλά επίπεδα οδήγησε σε Οι καταγγελίες γυναίκας οδηγού αγώνων έπιασαν... τόποκαταγγελίες όλα αυτά τα χρόνια.

Πάρα πολλές καταγγελίες έγιναν σε πολλά Υπουργεία από την πλευρά της οδηγού αγώνων Παναγιώτας Δελλαγραμάτικα, η οποία ήθελε να τηρεί το γράμμα του νόμου και να μη μένει με σταυρωμένα χέρια.

Τελικά η νέα Κυβέρνηση, αφού έκανε τη δική της έρευνα, διαπίστωσε ότι υπήρχε πράγματι θέμα παρανομιών και έλαβε υπ’ όψη της τις εισηγήσεις των αρμοδίων Αρχών.

Τεράστια η ευθύνη για την εικόνα φέρει ο πρόεδρος της ΟΜΑΕ Δημήτρης Μιχελακάκης ο οποίος έχει υποχρέωση να μιλήσει για όλους και για όλα και να μην... αποχωρήσει όπως έκανε σε περυσινή συνέντευξη Τύπου όταν ένοιωσε άβολα με τις ερωτήσεις που του έκαναν οι δημοσιογράφοι

 

Αποφασίζουμε και διατάσσουμε

Οι άνθρωποι του Υπουργείου διαπίστωσαν πως εξουσίαζαν όσοι είχαν διοικητικές θέσεις σε ΟΜΑΕ και Μπορεί άραγε πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας να είναι και... διαιτητής;αγωνιστικές λέσχες ενώ την ίδια ώρα είχαν τη δυνατότητα να ελέγχουν και να αποφασίζουν.

Για παράδειγμα και να γίνει το θέμα πιο κατανοητό, είναι σαν να λέμε ότι ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού ή του Ολυμπιακού μπορούν να... διαιτητεύουν σε αγώνες που παίζουν οι ομάδες τους!

Σίγουρα κάτι τέτοιο δεν γίνεται στο ποδόσφαιρο, γινόταν όμως τόσα χρόνια στους αγώνες αυτοκινήτου...

Η απόφαση αφορά σε όλα τα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού

Ανακοίνωσαν... εκλογές

Και ενώ ήταν γνωστό ότι το Υπουργείο θα εκδώσει μία τέτοια ανακοίνωση, η έκπτωτη διοίκηση προσπάθησε Η εμπιστευτή έκθεση του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης έφερε αποτελέσματα...να αποσιωπήσει την πραγματικότητα και να ελέγξει τις εξελίξεις. Μάλιστα... χθες αργά το βράδυ έστειλε ανακοίνωση στις λέσχες – μέλη ότι προκηρύσσει εκλογές (!). Η κατάντια σε όλο της το μεγαλείο...

Τέλος να σημειώσουμε πως η έκπτωση έγινε κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 3 παρ.3 και 7β και του άρθρου 21 του Αθλητικού Νόμου, βάσει εμπιστευτικής έκθεσης του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, γνωμάτευση του Νομικού Συμβούλου του Κράτους και τις Εισηγητικές Εκθέσεις των αρμοδίων τμημάτων της Γ.Γ.Α.

 

Για να δείτε την ανάρτηση της απόφασης του υπουργείου για την ΟΜΑΕ στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ πατήστε ΕΔΩ

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019, 21:07