Πάντα με στόχο το μέλλον και την αθλητική ανάπτυξη, το πολυσυζητημένο MiniGP Cup ξεκινάει τη νέα του περίοδο, την 7η κατά σειρά, ταξιδεύοντας σε νέους τόπους, στη γνωστή και καθιερωμένη πίστα Kartmania στην Πάτρα.

Ο συνδυασμός της επιστροφής στη μοτοδράση της Kartmania με την εμφάνιση στον θεσμό αρκετών νέων προσώπων -και μάλιστα παιδικών- ανεβάζει τις προσδοκίες και την αγωνία εν όψει του πρώτου αγώνα. Μαζί με τα νέα πρόσωπα, το παρών θα δώσουν και οι γνωστοί και μόνιμοι λάτρεις του MiniGP, τα αποφασισμένα μεγάλα «παιδιά» του IMR Cup και της κατηγορίας Οpen, που εκτός της στήριξης στον θεσμό θα προσφέρουν αναψυχή στους ίδιους και υγιή ανταγωνισμό στους θεατές. Όλες οι κατηγορίες θα έχουν από 2 σκέλη αγώνων, το θέαμα αναμένεται συναρπαστικό και γι’ αυτό… σπεύσατε!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το MiniGP Cup 2019 θα διοργανωθούν 3 αγώνες:

  •   21 Ιουλίου, Βραχνέικα
  •  1 Σεπτεμβρίου, Πάχη
  •  22 Σεπτεμβρίου, Αφίδνες

Οι τοποθεσίες διεξαγωγής μπορεί να διαφοροποιηθούν ανάλογα με τις εξελίξεις στο θέμα της δυνατότητας κάθε χώρου να καλύψει τις ανάγκες του θεσμού. Οι αγώνες θα είναι -όπως πάντα- μονοήμεροι και οι κατηγορίες θα αποτελούνται από δύο σκέλη, τα οποία θα βαθμολογούνται ανεξάρτητα. Θα βγαίνει όμως νικητής αγώνα και ακολούθως θα δημιουργείται κατάταξη εξάδας, η οποία θα μετέχει της απονομής ημέρας.

         

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το 2019 συνεχίζονται οι κατηγορίες MiniGP 1, MiniGP όπως έχουν καθιερωθεί (9-13 και 13-17 ετών αντίστοιχα). Η κατηγορία KidGP διαφοροποιείται ηλικιακά και θα αφορά πλέον στις ηλικίες 7-12 ετών, ενώ θεσπίζεται η κατηγορία KidGP 1 για αθλητές/τριες 6-9 ετών. Ακόμα, εκτός της κατηγορίας MiniGP, τα ανώτατα ηλικιακά όρια στις υπόλοιπες αυξάνονται κατά ένα έτος όταν πρόκειται για πρωτοεμφανιζόμενο αθλητή.

Όσον αφορά στις κοπέλες, δεν ισχύουν τα ηλικιακά όρια, θα αγωνιστούν στη βέλτιστη για αυτές κατηγορία (όπως πάντα). Όπως κάθε χρονιά, προκηρύσσεται και κατηγορία για αθλητές/τριες 18 ετών και άνω, η γνωστή από το 2015-2016 Open Pit Bikes. Τέλος, πάντα για το 2019, προκηρύσσεται κατηγορία για αθλητές/τριες 17 ετών και άνω με μοτοσυκλέτες ενιαίου τύπου mini Supermoto, το γνωστό IMR Cup.

Για να πάτε στην Kartmania: από Αθήνα, Κόρινθο, Αίγιο, 10χλμ. μετά την Πάτρα, θα βγείτε στην έξοδο για τα Βραχνέικα, θα βρείτε την κεντρική εκκλησία (Άγ. Βασίλειος) και από εκεί θα ακολουθήσετε τις πινακίδες που οδηγούν στην πίστα (μέσω της οδού Μαραγκοπούλου). Συντεταγμένες GPS Kartmania: 38°09’08.22″ Β(N) 21°40’48.30″ Α€.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης