Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την αρχή ήταν ξεκάθαρο πως η συμμετοχή του προέδρου του Συνδέσμου Οδηγών Αγώνων Μάριου Ηλιόπουλου στα… κοινά της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού είχε έναν βασικό σκοπό. Να αλλάξει τα Με κίνηση… ματ ο “Mario” άλλαξε τα δεδομέναδεδομένα και τις καταστάσεις που είχαν δημιουργηθεί, έτσι ώστε να μπορέσει το άθλημα να ξεφύγει από την κατάντια των τελευταίων ετών. Οικονομικά σκάνδαλα, αποκαλύψεις, ράλι Ακρόπολις, που θα το θυμόμαστε ως ανάμνηση, ίντριγκες και πολλά άλλα «βασάνιζαν» την οικογένεια του ελληνικού motorsport…

Δεν χωρούσε αμφιβολία πως έπρεπε να βρεθεί λύση και ο Μάριος Ηλιόπουλος ήταν αυτός που μπήκε μπροστά για να ανατρέψει το χάος. Είναι γνωστό πως ο πρωταθλητής αναβάσεων στην κατηγορία Formula Saloon αποφεύγει τα… στημένα παιχνίδια, τις ίντριγκες και δεν κοιτάζει να… φάει αλλά να δώσει εκεί που αξίζει. Το έχει αποδείξει όχι με λόγια, αλλά με πράξεις. Πάντα βρίσκεται δίπλα στο άθλημα και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως ήδη σχεδιάζει το αύριο για το σπορ, ακόμα και για το «ξεχασμένο» από την FIA Ράλι Ακρόπολις!

Μετά απ' όσα έχουν συμβεί δεν είναι υπερβολή να μιλάμε για επιστροφή του Ράλι Ακρόπολις, όχι στα χαρτιά αλλά στην πραγματικότητα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σκοπός δεν είναι η καρέκλα…

Η εμφάνισή του στα κοινά της ΟΜΑΕ έβαλε αρκετούς στη θέση τους και κυρίως όλους αυτούς που έπαιζαν τον τελευταίο καιρό… κρυφτό. Τρανταχτό παράδειγμα οι πρόσφατες εκλογές στις οποίες κατάφερε να αποσπάσει
Ο Μάριος Ηλιόπουλος βρίσκεται 27 χρόνια δίπλα στο σπορ και ήταν αυτός που στήριξε το ράλι Ακρόπολις τα τελευταία 3 χρόνια…τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων. Όλοι θα περίμεναν πως θα είναι ο νέος πρόεδρος, ωστόσο με κίνηση που εξέπληξε τους πάντες, ακόμα και τους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα του, αποφάσισε να μην αναλάβει την προεδρία της ΟΜΑΕ (που ήταν ομόφωνη), αλλά να παραμείνει πρόεδρος του Συνδέσμου Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου και να στηρίζει με τον δικό του τρόπο το ελληνικό motorsport.

Ξεκάθαρα έστειλε το μήνυμα πως η καρέκλα δεν είναι το παν, αλλά η ουσία βρίσκεται αλλού, ενώ ο σκοπός του… επαναστάτη «Mario» είναι να στηρίζει τον απλό οδηγό, αυτόν που αγαπά και πονά πραγματικά το άθλημα. Σε κάθε περίπτωση κατάφερε να αλλάξει τα δεδομένα και να εκδιώξει όλους αυτούς που έφεραν τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στη σημερινή κατάντια. Μάλιστα υποστήριξε ότι πάντα θα είναι το φράγμα για το αγαπημένο του σπορ και θα κάνει παρεμβάσεις, όποτε και όπου χρειάζεται.

Η επανάσταση του Motorsport ξεκίνησε με τον… “Ζορό – Mario”

Τι δήλωσε στο zougla.gr

Το zougla.gr επικοινώνησε με τον Μάριο Ηλιόπουλο και του ζήτησε να σχολιάσει το γεγονός που κανείς δεν θα περίμενε. Ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Κλήθηκα να βγάλω τα κάστανα από τη φωτιά. Με παρότρυναν Μάριος Ηλιόπουλος: Έκανα το χρέος μου και μπήκα μπροστά…πολλοί να μπω μπροστά και να βοηθήσω το άθλημα. Αυτό έκανα γιατί ήταν χρέος μου. Είμαι άνθρωπος που δεν κάνει πολιτική, κάτι που βιώνουμε στο πετσί μας τα τελευταία χρόνια με την ΟΜΑΕ. Οι βασικές μου αρχές σαν άνθρωπος μου επέδειξαν να πάρω τις αποφάσεις μου. Παραμένω δίπλα στους οδηγούς και ιδιαίτερα στους ανίσχυρους και αδικημένους. Ίσως κάποιοι κάποτε καταλάβουν τι σημαίνει ανιδιοτέλεια, τι σημαίνει πολεμιστής με αρχές. Έφερα σύμπνοια, ομόνοια που δεν υπήρχε για πολλά χρόνια, κάτι που θα φέρει πολύ σύντομα διοικητική σταθερότητα, νομιμότητα και διαφάνεια. Είμαι και θα είμαι δίπλα στο σπορ με όλες μου τις δυνάμεις».

Ο Μάριος Ηλιόπουλος υποσχέθηκε πως σύντομα θα μας παραχωρήσει και συνέντευξη προκειμένου με απλά λόγια και έχοντας συλλέξει στοιχεία να συμβάλει στο να μάθει κάθε φίλαθλος τι είχε συμβεί όλα αυτά τα χρόνια στο άθλημα που αγαπούσε…

 

*Πηγή κεντρικής φωτό: 4Τροχοί

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης