Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εξελίξεις στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι μεγάλες το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Σε έναν μήνα έχουν αναβληθεί τρεις αγώνες: καρτ στις Αφίδνες, ράλι Αττικό και ράλι Λιβαδειάς…Πολλοί αγώνες αναβάλλονται, καθώς δεν πληρούν τις προδιαγραφές που ορίζει ο νόμος, και αντί να υπάρξει λύση ή προτάσεις για να βγει το σπορ από τη δύσκολη θέση κάποιοι συνεχίζουν να το παίζουν… καουμπόηδες σε βάρος αθλητών, μηχανικών, εμπλεκομένων και φυσικά θεατών.

Αγώνες καρτ και αυτοκινήτου έχουν αναβληθεί, ωστόσο ουδείς ρωτά τον αγωνιζόμενο που ματώνει σε χρόνο και χρήμα αν μπορεί να αντεπεξέλθει. Στην ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού φαίνεται πως δεν θέλουν να βρουν λύσεις και το μόνο που κάνουν είναι να διαλαλούν πως για όλα φταίει η… Παναγιώτα Δελαγραμμάτικα και ορισμένα Μέσα που τους πολεμούν. Η οδηγός αγώνων έχει ψάξει, έχει βρει τις παρανομίες που υπάρχουν και ζητεί να γίνονται οι αγώνες με ασφάλεια και με την τήρηση των νόμων.

O κόσμος θέλει θέαμα και θέαμα δεν βλέπει γιατί οι αγώνες αυτοκινήτου και καρτ στην Ελλάδα ακυρώνονται γιατί δεν τηρούνται όσα αναφέρει ο αθλητικός νόμος...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βέλη προς κάθε κατεύθυνση…

Πρόσφατα η οδηγός έβγαλε και ανακοίνωση θέλοντας να στηρίξει τις θέσεις της ρίχνοντας βέλη και στον «Απαιτούμε εφαρμογή νόμου και μόνο και τιμωρία των παρανόμων…»σύνδεσμο οδηγών αγώνων. Μεταξύ άλλων έγραψε: «Ντροπή στην ανοχή της ανομίας. Ο νόμος θα νικήσει και όλα θα τα αποφασίσει ο εισαγγελέας. Ντροπή στον ΣΟΑΑ (σ.σ.: Σύνδεσμος Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου) για το άσχημο παιχνίδι που παίζει. Άφεση αμαρτιών εμείς δεν δίνουμε», ενώ συμπλήρωσε στα λεγόμενά της:

»Για την κατάσταση που επικρατεί φταίει και ο ΣΟΑΑ που τους ανέχεται. Εγώ δεν θα ντραπώ ΠΟΤΕ για όσα κάνω και νιώθω περήφανη και θα το πάμε μέχρι τέρμα! Είστε μακριά από την πραγματικότητα να νομίζετε ότι είναι θέμα κόντρας. Απαιτούμε εφαρμογή νόμου και μόνο και τιμωρία των παρανόμων!».

Η οδηγός αγώνων Παναγιώτα Δελαγραμμάτικα

Δίπλα στο άθλημα

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος του ΣΟΑΑ Μάριος Ηλιόπουλος πήρε θέση για τα όσα έγραψε η Παναγιώτα Δελαγραμμάτικα. Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Διάβασα το μήνυμά σου το οποίο δεν με βρήκε Ο Μάριος Ηλιόπουλος ζητεί χαμηλούς τόνους και άμεσα λύση στα προβλήματα που μαστίζουν τον χώρο… έκπληκτο. Δείχνει παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτά της συζήτησής μας προ ολίγων ημερών, δηλαδή πάθος, αδιαλλαξία, επιμονή και εμπάθεια για αυτούς που διοικούν το Σπορ. Θα έπρεπε όμως να είναι αξιοσημείωτο για σένα και να σε προβληματίζει που το πάθος σου δεν σου επιτρέπει να δεις το πραγματικό συμφέρον των συναθλητών μας.

»Είναι επίσης αξιοσημείωτο τουλάχιστον για μένα, ότι πολλές φορές ανέφερες πως θα έπρεπε να ντρέπομαι. Ναι, πράγματι, ντρέπομαι! Το λέω ειλικρινά! Η διαφορά είναι πως ντρέπομαι να βρίσκομαι σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Εσύ να εκμηδενίζεις το Σ.Ο.Α.Α., να αδιαφορείς για τους συναθλητές μας και για το Σπορ και βεβαίως μεν να ενδιαφέρεσαι πραγματικά για κάποια θέματα ουσίας, αλλά από την άλλη να χάνεις το δίκιο σου, πετροβολώντας την πραγματική ουσία που είναι οι αγώνες αυτοκινήτων, αφού παραμένοντας μόνο στον ”τύπο” βλάπτεται η ουσία και η Μεγάλη ιδέα».

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου, Μάριος Ηλιόπουλος

Πέρα βρέχει…

Από τη μεριά της, η ομοσπονδία που εμπλέκεται άμεσα, αν και «βλέπει» όλα όσα συμβαίνουν, δεν Αγώνες δεν γίνονται (ή γίνονται με το… ζόρι) και η Ομοσπονδία δεν ψάχνει και δεν κάνει προσπάθειες για να βρει λύσειςπροσπαθεί να βρει λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν, αλλά τα αφήνει να «αιωρούνται» προβάλλοντας συνεχώς δικαιολογίες.

Στην πραγματικότητα όμως, αν δεν υπήρχε… καπνός, δεν θα υπήρχε και φωτιά, άρα δεν θα υπήρχε και λόγος αναβολής των αγώνων.  

Για τα θέματα που έχουν προκύψει και γράφονται στα social media εξέδωσε σχετική ανακοίνωση (για να τη διαβάσετε πατήστε ΕΔΩ), στην οποία όμως δεν αναφέρεται πουθενά αν θα προχωρήσει σε άμεσες λύσεις προκειμένου να διεξαχθούν ομαλά οι υπόλοιποι ελληνικοί αγώνες και να βγει το άθλημα από την κρίση.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Δημήτρης Μιχελακάκης

Άμεση συνάντηση

Από λόγια  έχουμε μπουχτίσει. Πράξεις θέλουμε…Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του zougla.gr, τις επόμενες ημέρες το Δ.Σ. του ΣΟΑΑ θα συναντηθεί με στελέχη της ΟΜΑΕ προκειμένου να βρεθούν άμεσα λύσεις στα προβλήματα που έχουν προκύψει.

Το σίγουρο είναι πως θα ζητηθούν πράξεις κι όχι λόγια, που τον τελευταίο καιρό έχουμε… χορτάσει.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης