Πριν από λίγες ημέρες είδαν το φως της δημοσιότητας άρθρα στα οποία αναφερόταν ότι τροποποιήθηκε το άρθρο 49 του ΚΟΚ, που σημαίνει ότι η ΕΛΠΑ δεν έχει καμία σχέση με τους ελληνικούς αγώνες, παρά μόνο με τους διεθνείς.

Η ίδια η ομοσπονδία αυτοκινήτου (ΟΜΑΕ) εξέδωσε σχετική ανακοίνωση που ανέφερε χαρακτηριστικά: «Απελευθερωμένοι από δεσμεύσεις του παρελθόντος, με την υποστήριξη του Υπουργείου Αθλητισμού, του υφυπουργού, κ. Αδριανού και των υπηρεσιακών παραγόντων της Γ.Γ.Α., μπορούμε πλέον να είμαστε αισιόδοξοι για τη διοργάνωση εθνικών και διεθνών διοργανώσεων προς όφελος της χώρας μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H άλλη πλευρά
Σύμφωνα όμως με την ΕΛΠΑ η αλήθεια είναι διαφορετική και γι’ αυτό το λόγο προχώρησε στην αντεπίθεση. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει χαρακτηριστικά πως η αναγνώριση των αθλητών σε παγκόσμιο επίπεδο γίνεται μόνο με την σφραγίδα της καθώς είναι η μόνη που αναγνωρίζει η FIA ως εκπρόσωπο της Ελλάδας.

«Με τη ψηφισθείσα  τροπολογία του άρθρου 49 του Κ.Ο.Κ, διεγράφη η αναγκαιότητα της Σύμφωνης γνώμης του εκπροσώπου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου όσον αφορά την αδειοδότηση των εθνικών αγώνων αυτοκινήτου, οχημάτων καρτ, κ.α.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΕΛΠΑ, ως ο μόνος εκπρόσωπος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (Δ.Ο.Α) στην Ελλάδα (από το 1929) έχει την υποχρέωση βάσει και του καταστατικού της να έχει μία Εθνική Επιτροπή Αγώνων (ΕΘ.Ε.Α.)

Το Εθνικό Πρωτάθλημα για να είναι αναγνωρισμένο από την Δ.Ο.Α. πρέπει να διεξάγεται υπό την αιγίδα της ΕΘ.Ε.Α, η οποία είναι και η μόνη επιτροπή αγώνων που αναγνωρίζει η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου.

Η ΕΛΠΑ μετά την αναγνώριση της Ο.Μ.Α.Ε. από το Ελληνικό Κράτος δεν διεξάγει εθνικούς αγώνες.

Εμπλέκεται όμως στην αδειοδότηση τους με την σύμφωνη γνώμη της που επιζητούσε μέχρι σήμερα το άρθρο 49.

Με την πλήρη απεμπλοκή της ΕΛΠΑ από τους Εθνικούς αγώνες αυτοκινήτου τίθεται θέμα νομιμότητας των πρωταθλημάτων και των πρωταθλητών σε διεθνές επίπεδο.

Η πρόταση της ΕΛΠΑ για την τροπολογία του άρθρου 49 του Κ.Ο.Κ. περιελάμβανε τη σύμφωνη γνώμη αυτής και της Ο.Μ.Α.Ε. Δεν διαφοροποιούσε  όμως τους Εθνικούς από τους Διεθνείς αγώνες γιατί γνώριζε τις παρενέργειες αυτής της πρότασης, για την οποία δεν μπορούμε να αντιληφθούμε και τη σκοπιμότητα της, καθότι αμφισβητεί και τις αρμοδιότητες της Διεθνούς  Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου».

Για να διαβάσετε την ανακοίνωση της ΟΜΑΕ πατήστε ΕΔΩ

 

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης