Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ένα σπορ αρκετά επικίνδυνο και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν όσοι συμμετέχουν σε αγώνες, καθώς οι ταχύτητες είναι ψηλές και οι αθλητές παίζουν τη ζωή τους κορόνα γράμματα.

Τα χρήματα τα πλήρωσαν οι οδηγοί αγώνων αλλά δεν καταβλήθηκαν στην ασφαλιστική εταιρεία...

Σημαντική η ασφαλιστική κάλυψη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι λογικό, λοιπόν, η ασφάλεια των αθλητών αλλά και θεατών να είναι πολύ σημαντική. Αυτός είναι και ο λόγος που υπάρχει ασφαλιστική κάλυψη και είναι κάτι που έχουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν να παίζει σημαντικό ρόλο.

Για το θέμα αυτό έχουν γίνει πάρα πολλές συζητήσεις, συγκρούσεις… εμπλεκομένων και  προσπάθειες προκειμένου να υπάρχει η μέγιστη δυνατή ασφαλιστική κάλυψη.

Ο Δημήτρης Μιχελακάκης είναι ο πρόεδρος που καθαίρεσε πρόσφατα η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Ο ίδιος αν και πρώην αγωνιζόμενος είχε πάρει την απόφαση (μαζί με το ΔΣ) να μην πληρώνει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο…

Πολύ σοβαρό θέμα

Με λίγα λόγια, όλοι όσοι εμπλέκονται με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό γνωρίζουν τη σοβαρότητα του θέματος.

Ωστόσο και, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, δεν το… γνώριζαν τα μέλη του ΔΣ που πρόσφατα καθαίρεσε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, πόσο δε ο πρόεδρός της, Δημήτρης Μιχελακάκης, που έτρεχε και σε αγώνες!

Το έγγραφο που δημοσιεύει το zougla.gr είναι αποκαλυπτικό…

Άκυρο το συμβόλαιο

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το zougla.gr, το ασφαλιστήριο προσωπικού ατυχήματος αθλητών μετά από Οι αθλητές πλήρωσαν τα χρήματα αλλά κάποιος δεν… πλήρωσε την ασφαλιστική!ενημέρωση του επίσημου πράκτορα της ασφαλιστικής εταιρείας Lloyds στην Ελλάδα έχει ακυρωθεί! Την ενημέρωση είχε η ομοσπονδία με mail το οποίο έλαβε την Τρίτη 28 Ιανουαρίου.

Αιτία είναι η μη καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών του 2019, ποσού 54.347,16 ευρώ, τα οποία η ομοσπονδία έχει εισπράξει από τους αθλητές (από τα παράβολα που πληρώνουν σε κάθε αγώνα), αλλά ως διά… μαγείας έχουν εξαφανιστεί από τα ταμεία και κανείς δεν γνωρίζει πού πήγαν.

Διαβάστε το δελτίο τύπου 5 μελών της ΟΜΑΕ για το ασφαλιστήριο συμβόλαιο με τη Lloyds που κάνουν λόγο συμβόλαιο σε ισχύ, πατώντας ΕΔΩ

Πλήρωσαν από τα ταμεία της ΟΜΑΕ

Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις που χρειάστηκε να καταβληθούν αποζημιώσεις, έγιναν από το ταμείο της ομοσπονδίας. Το χειρότερο όλων έχει να κάνει με αθλητές που συμμετείχαν ανασφάλιστοι σε διεθνείς διοργανώσεις χωρίς οι ίδιοι να το γνωρίζουν.

Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός εγκυμονεί κινδύνους αλλά τελικά ποιος… νοιάζεται;

Δεν θέλουν οικονομικό έλεγχο

Γιατί άραγε δεν γίνεται οικονομικός έλεγχος στην ΟΜΑΕ;Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή το προσωρινό ΔΣ της ομοσπονδίας αποτελείται από 9 μέλη. Ωστόσο, σύμφωνα με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, υπάρχουν πέντε μέλη που θεωρούν ότι αυτά που γίνονται είναι φυσιολογικά και δεν επιθυμούν κανέναν έλεγχο και κυρίως οικονομικό.

Το σίγουρο είναι πως το σπορ του μηχανοκίνητου αθλητισμού παραπαίει μέρα με τη μέρα και, αν δεν γίνει κάτι άμεσα από την Κυβέρνηση, είναι σίγουρο πως θα επανέλθουμε όταν θα θρηνήσουμε θύματα…

Η αλληλογραφία που δείχνει τα χρήματα που έπρεπε να πληρώσει η ΟΜΑΕ στην ασφαλιστική εταιρεία...

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης