Μετά τη θρυλική ανάβαση του Pikes Peak στο Κολοράντο, η Volkswagen Motorsport επισκέφθηκε το φημισμένο Nurburgring προκειμένου να σπάσει το ρεκόρ γύρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γερμανική ομάδα συνέτριψε τα χρονόμετρα στην «κολασμένη» διαδρομή των 20,6 χιλιομέτρων, γράφοντας με το εντυπωσιακό I.D. R των 680 ίππων τον απίστευτο χρόνο των 6 λεπτών, 5 δευτερολέπτων και 336 δεκάτων. Πίσω από το τιμόνι του αγωνιστικού οχήματος βρέθηκε ο Romain Dumas.

Το I.D.R είναι το ταχύτερο ηλεκτροκίνητο όχημα στον κόσμο, καταρρίπτοντας κάθε ρεκόρ στην κατηγορία των EV. Ο Dumas έκανε συνολικά πέντε γρήγορους γύρους στο Ring, με τον τελευταίο να είναι και ο καλύτερος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προκειμένου να επιτύχουν την κορυφαία απόδοση, οι μηχανικοί της VW Motorsport προέβησαν σε κάποιες τροποποιήσεις στην αεροδυναμική του οχήματος, στη διαχείριση της ηλεκτρικής ενέργειας και στα ελαστικά.

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως τον απόλυτο χρόνο στο Nurburgring, ανεξαρτήτως κατηγορίας, έχει πετύχει η Porsche 919 Evo Le Mans με 5:19.546, επιτυγχάνοντας τελική ταχύτητα 369 χλμ./ώρα έναντι 270 χλμ./ώρα του I.D. R.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης