Όποιος αποφασίσει να τρέξει σε αυτόν τον αγώνα, γνωρίζει τα ρίσκα που παίρνει. Στο Isle of Man TT, οποιαδήποτε απροσεξία, οποιοδήποτε λάθος, κοστίζει την ίδια τη ζωή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O συγκεκριμένος αγώνας θεωρείται ο πιο απαιτητικός, δύσκολος και τρομακτικός του κόσμου. Φιλοξενείται από το 1907 στη Νήσο του Μαν, που βρίσκεται ανάμεσα στη Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία. Διεξάγεται σε έναν τυπικό, στενό, επαρχιακό βρετανικό δρόμο, με τους οδηγούς και τους αναβάτες να περνούν με απίστευτες ταχύτητες δίπλα στις αυλές των σπιτιών, τα πεζοδρόμια, τους τοίχους και τους βράχους, σε συνθήκες που αλλάζουν από λεπτό σε λεπτό, με τον ήλιο να διαδέχεται τη βροχή, την ομίχλη, το κρύο.

Ο χαρακτηρισμός «Νησί των Παλαβών» δεν είναι τυχαίος. Εκεί, η λογική αντικαθίσταται από την παράνοια, το θάρρος και την ανδρεία. Στην τρομερή διαδρομή των 37 μιλίων έχουν χάσει τη ζωή τους 254 άνθρωποι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δυστυχώς, και ο εφετινός αγώνας ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς. Ο Dan Kneen σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου του χρονομετρημένου δοκιμαστικού στην κατηγορία Superbike-Supersport-Superstock.

Ο 31χρονος Ιρλανδός έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας στο Churchtown και έπεσε άσχημα στο έδαφος. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ο θάνατός του ήταν ακαριαίος. Επίσης, ακόμη ένας αναβάτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο έπειτα από πτώση.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης