Με χρυσά γράμματα έγραψε το όνομά του στον θρυλικό αγώνα της Ινδιανάπολης ο Alexander Rossi, κερδίζοντας στην πρώτη του κιόλας συμμετοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Indy 500 γιόρταζε φέτος την 100η επέτειο, με 350.000 θεατές να κατακλύζουν τις εξέδρες του Brickyard προκειμένου να απολαύσουν τις μάχες των οδηγών και να αποθεώσουν τον νικητή, ο οποίος παραδοσιακά πίνει και λούζεται ένα λίτρο γάλακτος. Ο Rossi, παρότι μέχρι πέρυσι κυνηγούσε μια θέση στο grid της F1 –χωρίς να τα καταφέρει- και δεν είχε καμία εμπειρία από τον συγκεκριμένο αγώνα, πέτυχε το ακατόρθωτο με την ομάδα Andretti-Hertha.

Ο 24χρονος οδηγός εκκίνησε από την 11η θέση, έπεσε ακόμα και 29ος αλλά δεν τα παράτησε ποτέ. Την ώρα που όλοι έμπαιναν για ανεφοδιασμό, η ομάδα πήρε το ρίσκο να τον αφήσει στην πίστα, έστω και αν γνώριζε πως τα καύσιμα μπορεί να μην φθάσουν μέχρι το τέλος. Ο Rossi κινήθηκε όσο πιο οικονομικά μπορούσε, περνώντας με το ζόρι τη γραμμή του τερματισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που ένας rookie κερδίζει το Indy 500, μετά τον βραζιλιάνο Helio Castroneves το 2001. Ο νεαρός δεν μπορούσε να πιστέψει ότι είναι ο θριαμβευτής στην 100η επέτειο του αμερικανικού αγώνα. «Αυτό που συνέβη είναι απίστευτο, δεν μπορώ να το πιστέψω. Είναι η καλύτερη μέρα της ζωής μου. Με αυτή τη νίκη αλλάζει όλη η ζωή μου και η καριέρα μου. Όσο για το γάλα, είναι υπέροχο», δήλωσε ο Rossi.

Εκτός από την αναγνώριση, ένα βέβαιο συμβόλαιο και το συλλεκτικό τρόπαιο, ο Rossi έλαβε και το ποσό των 2.548.000 δολαρίων, δηλαδή 2,3 εκατομμύρια ευρώ, περίπου.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης