Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Μπορεί φέτος να μην απολαύσαμε τον περίφημο Αγώνα των Πρωταθλητών λόγω της πανδημίας, ωστόσο οι Ακόμα και αν η πανδημία συνεχιστεί ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί κανονικάπροετοιμασίες για την επόμενη χρονιά ξεκίνησαν ήδη και μάλιστα δυναμικά. Ο Αγώνας των Πρωταθλητών ή Race of Champions για το 2022 ανηφορίζει βόρεια στην Σκανδιναβία για πρώτη φορά και θα πραγματοποιηθεί στην πίστα Pite Havsbad της Σουηδίας με έντονη την παρουσία του πάγου και του χιονιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι η πρώτη φορά που ο διάσημο αγώνας θα πραγματοποιηθεί σε χιονισμένη διαδρομή καθώς μέχρι τώρα είχε βρεθεί σε χωμάτινες και ασφάλτινες διαδρομές. Ο Αγώνας των Πρωταθλητών πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 1988. Πρόκειται για έναν αγώνα ο οποίος προσελκύει τους κορυφαίους οδηγούς του κόσμου και από όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα οι οποίοι αγωνίζονται αντίπαλοι σε επιλεγμένη κλειστή διαδρομή με διάφορα ήδη αυτοκινήτων.

O Johan Kristoffersson είναι ο πρώτος που οδήγησε στην πίστα του αγώνα

Τεράστια ονόματα έχουν περάσει από το ROC

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οδηγοί θρύλοι όπως οι Michael Schumacher, Sebastian Vettel, Sebastien Loeb, David Coulthard, MattiasAudi R8, Ford Fiesta, KTM X-BOW,  είναι μερικά από τα αυτοκίνητα του ROC! Ekstrom, Tommi Makinen, Didier Auriol και Stig Blomqvist έχουν πάρει μέρος σε αυτόν τον αγώνα ο οποίος έχει περάσει από πολλές πόλεις, όπως το Παρίσι, η Βαρκελώνη, τα Gran Canaria, το Λονδίνο, το Πεκίνο, την Μπανγκόκ και το Μεξικό. Πέρυσι ο αγώνας δεν πραγματοποιήθηκε λόγω του Covid-19, έγινε Virtual αγώνας με νικητή των Timmy Hansen.

Τον Ιανουάριο λοιπόν του 2022 θα έχουμε ξανά τον θεαματικό Αγώνα των Πρωταθλητών στην Σουηδία. Αναμένουμε μέσα στους επόμενους μήνες την επιβεβαίωση της λίστας των οδηγών που θα πάρουν μέρος.

Βίντεο παρουσίασης του Race of Champions 2022

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στις 9 Φεβρουάριου η μεγάλη πρεμιέρα των Audi e-tron GT και RS e-tron GT

Η παραγωγή των Kuga, Focus και Fiesta δεν σταματά ποτέ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης