Δυναμική είσοδο στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού κάνει η BMW, καθώς μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής θα συμμετάσχει και στη Formula E.

Η βαυαρική φίρμα πήρε μαζί με άλλους οκτώ κατασκευαστές την έγκριση από τη FIA ως επίσημος προμηθευτής ηλεκτροκινητήρων. Το συμβόλαιο που υπέγραψε η BMW μαζί με τις DS, Abt (Audi), Mahindra, Renault, Jaguar / Land Rover, NEXT EV, Penske Autosport και Venturi, ισχύει για το διάστημα 2018-2021.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την έγκριση τύπου, οι μονάδες κινητήρα – μετάδοσης θα παρουσιαστούν μαζί με τα νέα σασί για το 2018 και συμμορφώνονται πλήρως με τους κανονισμούς. Τις μπαταρίες προμηθεύουν αποκλειστικά οι Spark Technologies και η McLaren Applied Technologies και προσφέρουν διπλάσια αυτονομία σε σχέση με τα σημερινά μονοθέσια της Formula E.

H μέγιστη ισχύς των μπαταριών είναι 250 kW ( περίπου 340 ίπποι), ωστόσο, οι οδηγοί θα μπορούν να χρησιμοποιούν όλη την ενέργεια μόνο στους αγώνες. Στις κατατακτήριες, η ισχύς δεν μπορεί να ξεπερνά τα 220 kW.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειώσουμε πως, το ενδεχόμενο συμμετοχής στη Formula E από το 2018, εξετάζει και η Mercedes-AMG και μάλιστα με δική της ομάδα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης