Το θέμα πλέον για τον οδηγό της Total Peugeot Team είναι να οδηγήσει προσεκτικά, αποφεύγοντας τις παγίδες των αφιλόξενων εδαφών της Αργεντινής και κρατώντας σε απόσταση ασφάλειας τον Nasser Al-Attiyah.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Stephan Peterhansel διατηρεί το προβάδισμα στο Ράλι Ντακάρ, παρά τη νίκη του Al-Attiyah (ΜΙΝΙ) στην ενδέκατη ειδική διαδρομή και οδεύει ολοταχώς για ένα ακόμα θρίαμβο στην καριέρα του, στο φημισμένο Ράλι Ντακάρ. Ο οδηγός της Peugeot έχει διαφορά 51 δευτερολέπτων από τον διώκτη του στη γενική βαθμολογία, δύο ειδικές πριν πέσει η καρό σημαία.

Στην τρίτη θέση της γενικής είναι ο Giniel de Villiers με Toyota Hilux και τέταρτος ο Miko Hirvonen με MINI. Ο Loeb έχει ανέβει στην 9η θέση παρότι αντιμετώπισε πάλι προβλήματα, με τον Sainz να είναι εκτός αγώνα, όπως αναφέραμε χθες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις υπόλοιπες κατηγορίες δεν υπήρξε καμία αλλαγή, όσον αφορά τους πρωτοπόρους, με τον Toby Price να οδηγεί την κούρσα στις μοτοσικλέτες, στα Quads τα αδέρφια Patronelli δίνουν απίστευτη μάχη, ενώ στα φορτηγά οι De Rooy – Torrallardona – Rodewald (IVECO) είναι το απόλυτο φαβορί.

Σήμερα διεξάγεται η 12η και προτελευταία ειδική (San Juan / Villa Carlos Paz) μήκους 481 χιλιομέτρων.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης