Το Isle Of Man, ένας από τους δυσκολότερους, απαιτητικούς και πιο επικίνδυνους αγώνες του κόσμου, ανήκει για μια ακόμα χρονιά στη Subaru και τον Mark Higgins.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βρετανός οδηγός έσπασε πάλι το ρεκόρ για οχήματα στο circuit δρόμου των 60,72 χιλιομέτρων έχοντας στα χέρια του ένα ειδικά τροποποιημένο Impreza WRX STi. Αυτή τη φορά το χρονόμετρο σταμάτησε στα 17 λεπτά και 49,75 δευτερόλεπτα και μάλιστα στην πρώτη από τις τέσσερις προγραμματισμένες προσπάθειες.

Το αυτοκίνητο εξελίχθηκε από την Prodrive, φέρει την ονομασία Subaru WRX STI TT Attack και τροφοδοτείται από ένα δίλιτρο boxer κινητήρα προδιαγραφών WRC απόδοσης 550 ίππων, περίπου. Ο Higgins κινήθηκε σε εκπληκτικούς ρυθμούς διαλύοντας τον ανταγωνισμό στην κατηγορία. Η μέση ωραία ταχύτητα ήταν 204,34 χλμ./ώρα, ωστόσο, δεν αποκλείεται στις επόμενες προσπάθειες να ανεβάσει ακόμα ψηλότερα τον πήχη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειώσουμε πως, λίγο νωρίτερα, ο Michael Dunlop είχε ολοκληρώσει τη διαδρομή σε 16 λεπτά και 58,25 δευτερόλεπτα με μια Hawk Racing BMW προδιαγραφών Superbike TT. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ένας αναβάτης κατεβαίνει τα 17 λεπτά.

Δυστυχώς, δεν έλειψαν και φέτος τα δυστυχήματα, με δύο ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους. Ο 27χρονος Αυστραλός Dwight Beare και ο 50χρονος Βρετανός Paul Shoesmith, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στη συγκεκριμένη διαδρομή στους 242!

Θυμίζουμε πως, το Isle of Man πραγματοποιείται στους τυπικούς, στενούς, επαρχιακούς βρετανικούς δρόμους του μικρού νησιού ανάμεσα στη Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία, με τους οδηγούς και τους αναβάτες να περνούν με απίστευτες ταχύτητες δίπλα στις αυλές των σπιτιών, τα πεζοδρόμια και τους τοίχους.

Δείτε ένα video της διαδρομής από μοτοσικλέτα

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης