Έτοιμο για το Διεθνές Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού, κατηγορίας TCR, είναι το αγωνιστικό Golf, το οποίο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της 40ης επετείου του θρυλικού μοντέλου με τα διακριτικά GTI.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Golf GTI TCR όπως είναι το πλήρες όνομά του, κατασκευάστηκε σε 20 μονάδες οι οποίες έχουν ήδη πουληθεί σε ιδιωτικές ομάδες που θα συμμετάσχουν στο φετινό Touring Car Racing. Το αυτοκίνητο καλύπτει τις προδιαγραφές της FIA και τοποθετείται απέναντι από τις αντίστοιχες αγωνιστικές εκδόσεις των Seat Leon, Opel Astra και Honda Civic.

Φέρει ειδικό bodykit, επιπλέον αεροδυναμικά βοηθήματα, τεράστια πίσω πτέρυγα από carbon, κλωβό ασφαλείας (roll cage), full bucket κάθισμα, αγωνιστικές ζάντες 18 ιντσών, πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις, καθώς και αεριζόμενα δισκόφρενα 362 χλστ. εμπρός και 310 χλστ. πίσω με εξαπίστονες δαγκάνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βάρος του αμαξώματος μαζί με τον οδηγό δεν ξεπερνά τα 1.280 κιλά, με το τετρακύλινδρο δίλιτρο κινητήρα να αποδίδει 330 ίππους και 410 Nm ροπής. H κίνηση μεταφέρεται στους τροχούς μέσω σειριακού κιβωτίου έξι σχέσεων με paddles στο τιμόνι, ενώ δεν λείπει το μπλοκέ διαφορικό. Τα 0-100 έρχονται σε 5,2 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 230 χλμ./ώρα.

Το Διεθνές Πρωτάθλημα TCR περιλαμβάνει 11 αγώνες σε Ευρώπη, Ασία και Μέση Ανατολή, με την εκκίνηση να δίνεται στο Μπαχρέιν, στις αρχές Απριλίου.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης