Η αγωνιστική ομάδα της γαλλικής εταιρείας αποκάλυψε την τελική μορφή του νέου 2008DKR, με το οποίο θα λάβει μέρος στον σκληρότερο και πιο διάσημο αγώνα αντοχής του κόσμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο όχημα είναι βαμμένο στα χρώματα της Red Bull, με το νικέλιο που καταλαμβάνει μέρος της οροφής να χρησιμοποιείται για πρώτη φορά. Αντανακλά τις ηλιαχτίδες του ήλιου της Αργεντινής, σε μια περίοδο όπου η θερμοκρασία ξεπερνά τους 50 βαθμούς Κελσίου. Σε σχέση με το περσινό 2008DKR, αυτό είναι μακρύτερο σε μήκος, πλατύτερο και χαμηλότερο, διαθέτει καλύτερη κατανομή βάρους, νέα ανάρτηση και έναν ισχυρότερο 3.0 biturbo diesel κινητήρα.  Βελτιωμένη είναι η αεροδυναμική, με τα ελαστικά να έχουν εξελιχθεί από τη Michelin και τις ζάντες να είναι από μαγνήσιο. 

Εντυπωσιάζουν οι εφεδρικοί τροχοί, που είναι τοποθετημένοι στα πλαϊνά του αυτοκινήτου, επιτρέποντας χαμηλότερο κέντρο βάρους για καλύτερα οδηγικά χαρακτηριστικά. Η «dream team» της Peugeot Total αποτελείται από τους Sebastien Loeb, Stephane Peterhansel, Cyril Despres και Carlos Sainz.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ράλι Ντακάρ θα ξεκινήσει από το Buenos Aires της Αργεντινής στις 2 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί στο Rosario στις 16 Ιανουαρίου. Τα πληρώματα καλούνται να διανύσουν περίπου 10.000 χιλιόμετρα στα αφιλόξενα εδάφη της Αργεντινής και της Βολιβίας.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης