Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Τελικά στη ζωή τίποτα δεν είναι τυχαίο. Μετά την 5η θέση στο δικό μας Ράλι Ακρόπολις, ο Σίμος Ο  Γαλαταριώτης τερμάτισε 5ος στο «Ακρόπολις» και 1ος στο Ράλι Κύπρου…Γαλαταριώτης κατάφερε να κερδίσει το Ράλι Κύπρου, αγώνας που προσμετρούσε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ERC.

Το αγωνιστικό μέρος ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής 15 Ιουνίου με τα δοκιμαστικά αλλά και την κατατακτήρια ειδική διαδρομή που καθόρισε τη σειρά εκκίνησης των αγωνιζομένων.

Στη συνέχεια δόθηκε και η πανηγυρική εκκίνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πανηγύρισαν έξαλλα οι μεγάλοι νικητές του Ράλι Κύπρου Σίμος Γαλαταριώτης και Αντώνης Ιωάννου καθώς κέρδισαν στο... νήμα τον αγώνα της πατρίδας τους

Κύπριος ο νικητής

Το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ξεκίνησε το Σάββατο 16 Ιουνίου, οπότε τα πληρώματα κάλυψαν έξι ειδικές διαδρομές (τρεις επαναλαμβανόμενες), μήκους 94,34 χιλιομέτρων.
  Έπειτα από 10 χρόνια το έπαθλο επέστρεψε στην Κύπρο…
Την Κυριακή τα πληρώματα ξεκίνησαν για τις υπόλοιπες επτά ειδικές διαδρομές, όπου ξεχώρισε η υπερειδική διαδρομή που διεξήχθη για άλλη μια χρονιά στους δρόμους της κεντρικής Λευκωσίας.

Μεγάλος νικητής του αγώνα αναδείχτηκε ο Σίμος Γαλαταριώτης, ο οποίος με συνοδηγό τον Αντώνη Ιωάννου έφερε το έπαθλο στην Κύπρο έπειτα από 10 χρόνια. Με διαφορά 0,6 δευτ. ακολούθησε ο Bruno Magalhaes, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Norbert Herczig.

Ο Magalhaes μπορεί να τερμάτισε στη δεύτερη θέση, ωστόσο πέρασε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του ERC

Ανατροπές

Το εφετινό Ράλι Κύπρος ήταν γεμάτο από ανατροπές, με τις εναλλαγές στην κορυφή να σημειώνονται Το πίστεψε και το κέρδισε…μέχρι και την τελευταία ειδική.

Χαρακτηριστικά στη διάρκεια του αγώνα η πρώτη θέση της γενικής άλλαξε χέρια έξι φορές.

«Πίστευα ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε, είμαι πολύ ικανοποιημένος» δήλωσε ο Σίμος Γαλαταριώτης, o οποίος και αυτός τερμάτισε με δύο σκασμένα ελαστικά την τελευταία ειδική.

*με πληροφορίες από το car.com.cy


Για να δείτε την τελική κατάταξη του Ράλι Κύπρου πατήστε
ΕΔΩ

Για να δείτε τη βαθμολογία του ERC πατήστε ΕΔΩ

Στην 9η ειδική όταν ο πρωτοπόρος του αγώνα Juuso Nordgren ανέτρεψε το Skoda Fabia στην πρώτη στροφή, ενώ στην αμέσως επόμενη εγκατέλειψε ύστερα από σύγκρουση με πολιτικό αυτοκίνητο που εισήλθε στην ειδική...
Ο Τσουλόφτας τερμάτισε στην 11η θέση...

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης