Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Μια συνεργασία που ενθουσιάζει και αναμένεται να εκτοξεύσει το ενδιαφέρον του κοινού για το νεοσύστατο πρωτάθλημα Extreme E, ανακοίνωσε η Team Χ44.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H συγκεκριμένη ομάδα ανήκει στον Lewis Hamilton. Ο πρωταθλητής της Formula 1 είναι ο ιδιοκτήτης και χρηματοδότης. Ο ίδιος δεν θα είναι οδηγός, αλλά επικεφαλής. Το πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει ο σπουδαίος Sebastien Loeb.

O Βρετανός συμφώνησε σε όλα με τον 46χρονο Αλσατό οδηγό του WRC και του Dakar, με τη συνεργασία των δύο πρωταθλητών να γίνεται θέμα σε όλο τον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Extreme E είναι μια διοργάνωση που αφορά ειδικά τροποποιημένα ηλεκτροκίνητα SUV. Οι αγώνες θα πραγματοποιούνται σε απομακρυσμένες περιοχές ανά την υφήλιο και η σεζόν θα ξεκινήσει στις 20-21 Μαρτίου με το Desert X Prix στην Al Ula της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Loeb θα είναι ο οδηγός του ηλεκτρικού SUV της ομάδας του Hamilton, έχοντας ως συνοδηγό την Cristina Gutierrez, μια γυναίκα με μακρά εμπειρία στους αγώνες αντοχής και ειδικά στο Dakar.

Εδώ, αξίζει να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με τους κανονισμούς του πρωταθλήματος Extreme E, κάθε ομάδα πρέπει να αποτελείται από έναν άνδρα και μια γυναίκα. Όσο για τα οχήματα, θα είναι ενιαίων προδιαγραφών.

Ο Seb οδήγησε πρόσφατα το ηλεκτρικό SUV και δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις δυνατότητές του, όπως και η Cristina. Αμφότεροι, στηρίζουν τον Hamilton στην προσπάθεια που κάνει για την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την κλιματική αλλαγή.

Από την πλευρά του, ο πάμπλουτος σταρ της F1 καλωσόρισε με ενθουσιασμό τους οδηγούς στην ομάδα του, κάνοντας λόγο για δύο απίστευτα ικανούς ανθρώπους, με τους οποίους ανυπομονεί να συνεργαστεί.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης