Τον περασμένο Απρίλιο, στο πλαίσιο του βρετανικού πρωταθλήματος F4 στο Donington Park, σημειώθηκε ένα τρομακτικό ατύχημα, με τον νεαρό οδηγό Billy Monger να χάνει και τα δύο του πόδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 18χρονος, παραδίδοντας μαθήματα ψυχικής δύναμης και θάρρους, όχι μόνο επέστρεψε στους αγώνες σε χρόνο – ρεκόρ, αλλά πραγματοποίησε μία εκπληκτική εμφάνιση, τερματίζοντας στην τρίτη θέση στον εναρκτήριο γύρο της βρετανικής F3.

Ο Monger συγκλόνισε τους πάντες όταν έφτασε στην πίστα με το καροτσάκι, έβαλε τη φόρμα, τα γάντια και το κράνος του. Οι κορυφαίοι οδηγοί του κόσμου από όλα τα πρωταθλήματα του μηχανοκίνητου αθλητισμού υποκλίθηκαν μπροστά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν ο μικρός ακινητοποίησε το μονοθέσιο στην πίστα του Oulton Park, άπαντες έσπευσαν να του σφίξουν το χέρι. Η μητέρα έπεσε στην αγκαλιά του γιου της ξεσπώντας σε λυγμούς, με τον ηρωικό Billy να δίνει το έναυσμα για ακόμη καλύτερη συνέχεια.

«Οι δοκιμές προετοιμασίας ήταν δύσκολες και επίπονες. Αν μου έλεγε κάποιος ότι θα ανέβαινα στο βάθρο στον πρώτο μου αγώνα, θα τον έλεγα τρελό. Το αποτέλεσμα αυτό μου δίνει κουράγιο και πλέον στοχεύουμε στο βάθρο σε κάθε αγώνα που θα συμμετάσχουμε» τόνισε ο νεαρός.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Monger χειρίζεται το γκάζι από ειδικό μοχλό στο τιμόνι και το πεντάλ του φρένου με το επιπλέον τεχνητό μέλος που έχει κατασκευαστεί για το δεξί του πόδι.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης