Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

O 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP Valentino Rossi, μαζί με τον ετεροθαλή αδερφό του Luca Στην πίστα του Μπαχρέιν ο αγώνας και όχι στην Yas MarinaMarini και τον καλύτερο φίλο του Alessio Salucci θα λάβουν μέρος και φέτος στον 12ωρο αγώνα αντοχής Gulf. Ο αγώνας φέτος θα πραγματοποιηθεί στην πίστα του Μπαχρέιν και όχι στην Yas Marina του Άμπου Ντάμπι όπου θα επιστρέψει την επόμενη σεζόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Rossi και η παρέα του (ομάδα του) θα οδηγήσουν μία Ferrari 488 GT3 της ομάδας Monster Kessel VR46 στην κατηγορία GT3 Pro-Am με στόχο τη νίκη φυσικά. Το 2019 η ομάδα του Ιταλού είχε πάρει μέρος στον αγώνα στην πίστα της Yas Marina και είχε κερδίσει την κατηγορία της, ενώ είχε τερματίσει στην 3η θέση της Γενικής Κατάταξης.

Ο Luca Marini φέτος θα αγωνιστεί στο MotoGP με την Ducati στην ομάδα VR46
Δύσκολος αγώνας με αρκετή οδήγηση…

Σε δηλώσεις του από την πρώτη μέσα δοκιμών στην πίστα ο Rossi τόνισε πως στόχος τους είναι να βρουν πρώτο το σωστό στήσιμο στο αυτοκίνητο, αλλά χρειάζεται συνέπεια στο ρυθμό για να έχουν καλά αποτελέσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις πρώτες δοκιμές η ομάδα του Rossi ήταν στην 3η θέση το πρωί και στην 4η θέση στις νυχτερινές συνθήκες, Πάνω από μία ώρα οδήγησης σε κάθε stint…ένα καλό αποτέλεσμα αν αναλογιστούμε ότι είναι η πρώτη τους επαφή με την πίστα του Μπαχρέιν. Ο κάθε οδηγός θα πρέπει να οδηγήσει περισσότερο από μία ώρα συνεχόμενα, ενώ υπάρχει ένα διάλειμμα τριών ωρών μετά τις πρώτες έξι ώρες του αγώνα για να γίνουν επισκευές ή ρυθμίσεις στο αυτοκίνητο.

Ο αγώνας αρχίζει το Σάββατο 9 Ιανουαρίου το πρωί και ολοκληρώνεται το βράδυ της ίδιας ημέρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Fiat Panda τα βάζει με Ferrari!

Hamilton και Rossi μαζί στην πίστα

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης