Με τον κορωνοϊό να εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς στην Κίνα και τα κρούσματα να αυξάνονται κατά χιλιάδες, ήταν βέβαιο πως θα ανασταλεί κάθε αθλητική δραστηριότητα στη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού ανακοίνωσε επίσημα ότι το ePrix της Formula E, που ήταν προγραμματισμένο για 21 Μαρτίου, ματαιώνεται για λόγους ασφαλείας.

Ο αγώνας θα γινόταν στην πόλη Σανιά, η οποία βρίσκεται περίπου 700 χιλιόμετρα μακριά από τη Γιουχάν.
Η FIA, η αρμόδια κινεζική ομοσπονδία και η εταιρεία που διαχειρίζεται τα εμπορικά δικαιώματα του θεσμού έθεσαν ως προτεραιότητα την ασφάλεια των οδηγών, των μελών των ομάδων, των ανθρώπων που εργάζονται για το ePrix και των θεατών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί αν ο αγώνας θα διεξαχθεί αργότερα ή τη θέση της θα πάρει κάποια άλλη χώρα. H Παγκόσμια Ομοσπονδία και οι αρμόδιοι φορείς παρακολουθούν τις εξελίξεις και ανάλογα τις συνθήκες θα πράξουν.

Επίσης προβληματισμός υπάρχει για το Grand Prix της Formula 1 που έχει προγραμματιστεί για τις 17-19 Απριλίου. Αν δεν περιοριστεί σύντομα η επιδημία στην Κίνα, η FIA είναι βέβαιο πως θα πράξει ανάλογα και σε αυτήν την περίπτωση, ματαιώνοντας τον αγώνα.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης