Όλα είναι έτοιμα για την εκκίνηση του 7ου Ιστορικού Ράλι Όλυμπου 2018 (The Historic Rally of Olympian Gods). Ο αγώνας θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο (6-7 Οκτωβρίου) στη Θεσσαλία, με τη συμμετοχή δεκάδων συλλεκτικών οχημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περίφημο Ράλι διοργανώνεται από τη Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας και το Δίκτυο ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ-Ελασσόνα σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων, το Σύλλογο  Κλασσικών Αυτοκινήτων Λάρισας (ΣΚΑΛ) και τη Λέσχη Κλασσικών Οχημάτων Βόλου (ΛΕΚΟΒ), καθώς και με την υποστήριξη της FIVA και της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ, ενώ τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Π.Ε. Λάρισας και της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων.

Το σημαντικό αυτό γεγονός , που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όλων των Λεσχών του μηχανοκίνητου αθλητισμού, εντάσσεται στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Ε.Ο. ΦΙΛ.Π.Α. και έχει σπάσει κάθε ρεκόρ συμμετοχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εφέτος, το Ιστορικό Ράλι Ολύμπου θα πραγματοποιηθεί στους νομούς της Θεσσαλίας, Λάρισας και Μαγνησίας. Οι εκκινήσεις έχουν προγραμματιστεί ως εξής:

Σάββατο 6 Οκτωβρίου : Λάρισα -κεντρική πλατεία εκκίνηση 10:30 – 11:30 , Βόλος εκκίνηση 13:30 -14:30 

Κυριακή 7 Οκτωβρίου: Λάρισα -κεντρική πλατεία εκκίνηση 10:00 -11.00. Τερματισμός το μεσημέρι στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας .

Οι διαδρομές στο Πήλιο:

Σάββατο 6 Οκτωβρίου: Λάρισα (εκκίνηση 11:00 ) , Βόλος (κτήριο Παπαστράτος-ανασυγκρότηση -εκκίνηση 13:30), Πορταριά, Χάνια, Κισσός, Τσαγκαράδα, Ξουρίχτι, Λαμπινού, Μηλιές, Βυζίτσα (στάση για γεύμα ), Πινακάτες, Άγιος Γεώργιος, Άγιος Βλάσιος, Ά.Λεχώνια, Κ.Λεχώνια, Αγριά ,Βόλος Λάρισα (τερματισμός πρώτης ημέρας ).

Κυριακή 7 Οκτωβρίου: Εκκίνηση 10:00. Οι διαδρομές που έχουν προγραμματιστεί θα γίνουν στο νομό Λάρισας (ΝΔ Όλυμπος) .

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, το Ιστορικό Ράλι Ολύμπου, που έχει ως κέντρο και σημείο αναφοράς το μυθικό βουνό, αλλάζει κάθε χρόνο τις διαδρομές του, έτσι ώστε όλη η Θεσσαλία και οι όμορες Περιφέρειες να εντάσσονται στις διαδρομές του και οι συμμετέχοντες να επισκέπτονται τους πανέμορφους προορισμούς της περιοχής, να γνωρίζουν πολιτισμό τους, τους αρχαιολογικούς χώρους, τα τοπικά προϊόντα και τους φιλόξενους κατοίκους της ελληνικής υπαίθρου, που κάθε χρόνο υποδέχονται τα ελληνικά και ξένα πληρώματα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης