Μετά την Peugeot, την Honda και την Audi είναι η σειρά της Porsche να ανακοινώσει πως επιστρέφει στο Γιορτάζει τα 100 χρόνια με επιστροφή στο Le MansΠαγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής. Η Γερμανική φίρμα θα γιορτάσει με αυτόν τον τρόπο τα 100 της χρόνια το 2023 με την κατασκευή ενός πρωτότυπου LMDh.

Ο Oliver Blume, CEO της Porsche τόνισε πως με την νέα κατηγορία υβριδικών LMDh μπορεί πλέον μια εταιρία να συμμετέχει στο πρωτάθλημα χωρίς να ξοδέψει τεράστια ποσά για την κατασκευή ενός αγωνιστικού Le Mans. Το πλαίσιο πρέπει να είναι βασισμένο στην κατηγορία LMP2 και ο κινητήρας πρέπει να έχει μέγιστη απόδοση 680 ίππους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην κατηγορία LMDh θα επιστρέψει η Porsche το 2023

Συνεργασία με ιδιώτη στο πλαίσιο

Η Porsche λοιπόν έχει την επιλογή να συνεργαστεί με έναν από τους υπάρχοντες κατασκευαστές (Dallara, Ligier κλπ) και να τοποθετήσει τη δική της υβριδική πρόταση στο κομμάτι του κινητήρα. Οι Γερμανοί πάντως έχουν στόχο να χρησιμοποιήσουν e-fuels (συνθετικά καύσιμα από ανακυκλώσιμα υλικά) για τον κινητήρα εσωτερικής καύσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρωτότυπο της Porsche θα κοστίσει περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ και στόχο θα έχει τη νίκη στο Le Mans του 2023. Να θυμίσουμε ότι η τελευταία συμμετοχή της Porsche στο Le Mans ήταν το 2017 συνοδευόμενη από νίκη.

Η νίκη της Porsche στο Le Mans 2017

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης