Το ενδεχόμενο αλλαγής στις προδιαγραφές των οχημάτων Cross Country Rallies, που συζητήθηκε στο πρόσφατο συμβούλιο της FIA, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Peugeot Sport.

Η γαλλική ομάδα είναι η απόλυτη κυρίαρχος του Ράλι Ντακάρ, έχοντας επενδύσει εκατομμύρια ευρώ και έχοντας συνεργαστεί με τους κορυφαίους οδηγούς. Έχει επικρατήσει στον φημισμένο αγώνα αντοχής την τελευταία διετία και στοχεύει να διευρύνει το σερί, αν φυσικά το επιτρέψουν οι περιστάσεις και πιο συγκεκριμένα η Παγκόσμια Ομοσπονδία και οι διοργανωτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνεδρίαση ένα από τα θέματα που συζητήθηκε είναι η αλλαγή των κανονισμών στα αυτοκίνητα, προκειμένου να υπάρξει ανταγωνισμός, όπως ανέφεραν οι αρμόδιοι. Η MINI Χ-raid υποστηρίζει θερμά αυτήν την κίνηση, σε αντίθεση με την Peugeot Sport. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του επικεφαλής της γαλλικής ομάδας, Bruno Famin: «Αν το πλαίσιο αλλαγών της επιτροπής αγώνων cross-country γίνει αποδεκτό, θα αποχωρήσουμε από το Ντακάρ. Τρέχουμε για να έχουμε πιθανότητα να κερδίσουμε. Αλλιώς δεν έχει νόημα».

Την ίδια άποψη έχουν και οι superstar οδηγοί της Peugeot, Carlos Sainz, Sebastien Loeb και Stephane Peteransel.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης