O «βασιλιάς» του Ράλι Ντακάρ, με 11 νίκες στο ενεργητικό του, πέρασε επικεφαλής του αγώνα και οδεύει για έναν ακόμα θρίαμβο στην καριέρα του, αποδεικνύοντας ότι είναι ο καλύτερος στον σκληρότερο και πιο δύσκολο αγώνα αντοχής του κόσμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η 10η ειδική διαδρομή (Belen στη La Rioja) ξεκίνησε με καθυστέρηση λόγω ισχυρής καταιγίδας και περιορίστηκε σημαντικά από πλευράς χιλιομέτρων λόγω υπερχείλισης ενός ποταμού. Οδηγοί και αναβάτες είχαν να αντιμετωπίσουν μια οδύσσεια λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών και των παγίδων που κρυβόντουσαν σε κάθε μέτρο.

Πριν την εκκίνηση ο Carlos Sainz (Peugeot) ήταν μπροστά από τον Stephane Peterhansel (Peugeot), αλλά ένα κλατάρισμα αρχικά και ένα μηχανικό πρόβλημα λίγο πριν το τέλος της ειδικής, τον έθεσε ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης της νίκης, χάνοντας πάρα πολύ χρόνο. Ο Γάλλος παρότι χάθηκε στους αμμόλοφους, πήρε πολλά ρίσκα και δικαιώθηκε, αφού πέρασε επικεφαλής του αγώνα με σημαντική διαφορά από τον δεύτερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη γενική κατάταξη, ο Nasser Al-Attiyah (MINI) είναι μια ολόκληρη ώρα πίσω από τον Peterhansel, με τον Giniel De Villiers (Toyota) να είναι τρίτος. Ο Cyril Despres με το άλλο Peugeot 2008DKR έχει ανέβει στην πέμπτη θέση, με τον Sebastien Loeb να βρίσκεται ένατος. Στις μοτοσικλέτες ο Toby Price παραμένει πρώτος, στα Quads τα αδέρφια Patronelli μάχονται μεταξύ τους, ενώ στα φορτηγά οι De Rooy – Torrallardona – Rodewald (IVECO) αυξάνουν τη διαφορά.

Η μάχη αναμένεται σκληρή, καθώς απομένουν μόλις τρεις ειδικές διαδρομής μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας. Η ΕΔ11 (La Rioja / San Juan) μήκους 431 χιλιομέτρων διεξάγεται σήμερα, με το Ντακάρ να ολοκληρώνεται την Κυριακή στην πόλη Ροζάριο της Αργεντινής.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης