Άμμος, σκόνη, λάσπη, ταχύτητα, πτώσεις, χαρά, λύπη, αγωνία, φόβος. Το εφετινό Ντακάρ τα είχε κυριολεκτικά όλα, με οδηγούς και αναβάτες να ολοκληρώνουν την πιο σκληρή δοκιμασία στον κόσμο των ράλι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έπειτα από δύο εβδομάδες και 14 χρονομετρημένες ειδικές διαδρομές μήκους 4.500 χιλιομέτρων στα πιο αφιλόξενα εδάφη του Περού, της Βολιβίας και της Αργεντινής, έπεσε η καρό σημαία στο Ράλι Ντακάρ του 2018.

Ο Sainz ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής στο «αντίο» της Peugeot, ο Walkner χάρισε στην KTM την 17η συνεχόμενη νίκη της, ο Nikolaev διατήρησε τον τίτλο για την Kamaz και ο Casale κυριάρχησε στα Quad.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτοκίνητα

Ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος στην κατηγορία των αυτοκινήτων. Ο Carlos Sainz, γνωστός και ως «Matador», πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση και χάρισε στην Peugeot την τρίτη συνεχόμενη νίκη της. Το βάθρο συμπλήρωσαν οι Giniel de Villiers και Nasser Al-Attiyah της Toyota Gazoo Racing.

Μοτοσυκλέτες

Ο Matthias Walkner της Red Bull KTM έγινε ο πρώτος Αυστριακός που κέρδισε το Dakar, με αυστριακή μάλιστα μοτοσυκλέτα. Είχε τραυματιστεί άσχημα στον αγώνα του 2016, ήταν δεύτερος πέρυσι και εφέτος πήρε μία πανάξια νίκη, χάρη στη σχεδόν αλάνθαστη πλοήγησή του και τη σωστή διαχείριση της διαφοράς που έχτισε. Δεύτερος ήταν ο Kevin Benavides (Honda) και τρίτος ο Toby Price (KTM).

Quad

Στα Quad δεν υπήρχαν εκπλήξεις, με τον Ignacio Casale (Yamaha) να παίρνει μία σχετικά εύκολη νίκη. Ο Χιλιανός έτρεχε σε δικό του ρυθμό, έχοντας την πρωτοπορία από την πρώτη ειδική. Στη γενική κατάταξη η ιαπωνική εταιρεία έκανε κατάληψη στο βάθρο, με τους Cavigliasso και Jeremías González να πλαισιώνουν τον Casale.

Φορτηγά

Στα μεγάλου όγκου οχήματα, ο Eduard Nikolaev πήρε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του για την ομάδα της Kamaz. Συνολικά ήταν η τρίτη για τον Ρώσο και η 14η για την ομάδα του, με τον Shiarhei Viazovich (Maz) και τον Ayrat Mardeev (Kamaz) να συμπληρώνουν το πόντιουμ των νικητών.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης