Επιμέλεια: Παλληκάρης Γιώργος

Η Formula E σκέφτεται το ενδεχόμενο να στραφεί στο υδρογόνο ώστε τα επόμενης γενιάς μονοθέσια της να «αφήσουν» τις μπαταρίες για να δοκιμάσουν τη νέα τεχνολογία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο, ο μηχανοκίνητος αθλητισμός να γίνεται «πειραματόζωο» στις νέες τεχνολογίες, πριν ακόμα αυτές υιοθετηθούν στα mainstream μοντέλα. Σύμφωνα με πληροφορίες αλλά και από τα ίδια τα λόγια του Agag, η Formula E στα 4ης γενιάς μονοθέσια της θα δοκιμάσει τις κυψέλες υδρογόνου για παραγωγή ηλεκτρισμού, κάνοντας το επόμενο βήμα από τις μπαταρίες. 

Βέβαια να αναφέρουμε πως αυτή η μετατροπή (εάν ευδοκιμήσει φυσικά) θα έρθει στα επόμενα πέντε χρόνια, όταν και θα παρουσιαστεί η 4η γενιά προδιαγραφών, όμως είναι μία σημαντική τοποθέτηση – απάντηση σε όσους θεωρούν πως το υδρογόνο δεν έχει μέλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χαρακτηριστικά ο συνιδρυτής της Formula E, Alejandro Agag δήλωσε: «Υπάρχουν δύο τρόποι για να χρησιμοποιηθεί το υδρογόνο. Ο ένας και όχι τόσο αποτελεσματικός είναι να καεί, κάτι στο οποίο ήδη δουλεύει μία ομάδα τεχνικών. Ο άλλος είναι οι κυψέλες υδρογόνου οι οποίες θα παράγουν ηλεκτρισμό ο οποίος με τη σειρά του θα προμηθεύει το ηλεκτρικό μοτέρ. Όταν αυτές οι τεχνολογίες διαδοθούν και μπορούν να γίνουν διαθέσιμες για αγώνες, θα κοιτάξουμε να τις εφαρμόσουμε στην πράξη».
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης