Τη νέα αγωνιστική έκδοση του supercar, με το ακραίο carbon bodykit, την εκπληκτική αεροδυναμική και τις εντυπωσιακές επιδόσεις, παρουσίασε η φημισμένη ιταλική φίρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Huracan Super Trofeo Evo αποτελεί την αναβαθμισμένη εκδοχή της LP 620-2 Super Trofeo που είχαμε δει το 2014. To αυτοκίνητο φέρει καινούργιο αεροδυναμικό πακέτο από ανθρακονήματα που έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την Dallara Engineering. Διακρίνεται η τεράστια πτέρυγα πίσω, ο διαχύτης, τα splitter, η εισαγωγή αέρα στην οροφή και οι κεντρικές απολήξεις της εξάτμισης.

Η «σκληροπυρηνική» Huracan πατάει σε αγωνιστικού τύπου ζάντες με σκλικ ελαστικά της Pirelli, διαθέτει race εξάτμιση και επιπλέον αεροδυναμικά βοηθήματα. Από την καμπίνα έχει αφαιρεθεί οτιδήποτε περιττό, προς όφελος του βάρους. Περιλαμβάνει full bucket καθίσματα, roll cage, αγωνιστικό τιμόνι, σύστημα πυρόσβεσης και ψηφιακή οθόνη πολλαπλών ενδείξεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τροφοδοτείται από τον ατμοσφαιρικό κινητήρα V10 5,2 λίτρων της συμβατικής Huracan, αποδίδοντας 620 ίππους. Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω σειριακού σασμάν X-Track έξι σχέσεων. Σύμφωνα με τη Lamborghini, το νέο αγωνιστικό όχημα είναι ταχύτερο και έχει μειωμένη οπισθέλκουσα κατά 8%.

To συναρπαστικό όχημα προορίζεται για αγώνες ενιαίου τύπου και πρωταθλήματα GT σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία. Όσο για την τιμή του, ορίστηκε στα 235.000 ευρώ χωρίς τους φόρους.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης